طرز تهیه چاي تازه دمِ كهنه جوش

یکی از اصطلاحاتی که در خصوص چای در زبان فارسی رایج است ” چاي تازه دمِ كهنه جوش” می باشد که در این متن به تشریح این اصطلاح و طرز تهیه چای تازه دمِ کهنه جوش پرداخته شده است.

البته منظور از چای، همه چای های گیاهی طبیعی است که امروزه دستهای پنهان مخرب واژه دمنوش را برای آنها انتخاب کرده اند و واژه چای را فقط برای چای کنونی رایج مصادره نموده که از نظر این موسسه، چای رایج خوراکی نیست و سرطان زا می باشد به دلیل اینکه این چایی اصلاح و دستکاری شده چای خطائی می باشد که زمانی با طلا معاوضه می شده است.

طرز تهیه چای تازه دم:

یک یا چند رقم چای را مخلوط شده با هم در یک تکه پارچه ای کاملاً نخی بسته و در داخل قوری یا کتری برحسب نیاز قرارداده و به آن آب سرد اضافه کرده و با شعله بسیار ضعیف به آرامی به نقطه جوش می رسانیم.

طرز تهیه چای کهنه جوش:

نوشته های مشابه

اگر چای تازه دم به مدت زیادی بر آتش مانده باشد به آن چای کهنه جوش گفته می شود.

این چای می تواند برای روزهای متمادی روی آتش باشد و یا گاهی شعله را خاموش و مجدداً روشن نماییم.

اما نباید هرگز بیش از 24 ساعت شعله خاموش بماند.

بدین صورت می توانیم روزها و هفته ها یکسره از آن چای بنوشیم و در صورت لزوم به آن آب جوش اضافه نماییم و تا زمانی که رنگ دهی آن خوب باشد قابل مصرف است.

طرز تهیه چای تازه دمِ کهنه جوش:

زمانی که ما در حال درست کردن چای تازه دم هستیم، به نسبت نیاز به چای تازه دم، یک تا سه لیوان از چای کهنه جوش را نیز به طور سرد به آن می افزاییم و بر روی آن به نسبت نیازمان آب سرد اضافه می کنیم و با شعله بسیار ضعیف به آرامی به نقطه جوش می رسانیم.

بدین طریق چایی که حاصل می گردد را چای تازه دمِ کهنه جوش می گویند یعنی چای تازه دمی که چای کهنه جوش نیز با آن مخلوط شده است.

این چای از کیفیتی بالاتر برخوردار خواهد بود، همان گونه که در پخت نان نیز خمیر قدیمی را با خمیر جدید مخلوط می کنند تا نان خوبی به عمل آید.

نکته:

در قدیم بعد از آنکه چای آماده می شد در قوری چینی می ریختند و کنار خاکستر گرم می گذاشتند تا هم گرم بماند و هم رنگ بیشتری بگیرد.

موسسه پژوهشی درمانی احیای طب جامع ایرانیان

‫۴ دیدگاه ها

  1. سلام. آنگونه که در سایت قدیمی آمده است، چای در زمان قاجار به ایران آورده شد و علما و حکما درباره آن به پادشاه نالایق نامه نوشتند. آیا در آن زمان دانش ژنتیک چنین پیشرفتی داشته است که جنایتکاران بتوانند چای را دستکاری کنند؟

  2. سلام علیکم ….. ضمن تشکر از مطالب مفید شما در این تارنما ؛ تا دیروز از این چای مضرات می گفتید و کهنه بودن آن را سمی تلقی کردید …. حالا چه شد؟؟؟

    1. با سلام و احترام
      هرگز در سایت مطلبی بر مضر بودن چای های طبیعی بیان نشده است و خواص آنها نیز در مطالب متعدد درج شده است.
      فقط چایی که امروزه به عنوان چای سیاه یا سبز در بازار رایج هستند را مضر می دانیم و قبلاً نیز مضرات آنرا درج کرده ایم.
      در مورد کهنه بودن چای ها نیز همانگونه که در متن به آن اشاره شده است نباید بیش از 24 ساعت آتش زیر چای خاموش بماند و اگر این شرط رعایت شود تا زمانی که رنگ داشته باشد قابل استفاده است.
      گروه مدیریت سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای برقراری امکان تعامل با شما کاربر محترم خواهشمند است شماره همراه خود را در فیلد مربوطه وارد نمایید.شماره موبایل شما در سایت منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا