دستورات خونساز

 شیره انگور (10 واحد)+ سرکه انگور خانگی (1 واحد): از بهترین خونسازها، مشتقات انگور می باشد. این ترکیب را وقتی با آب رقیق شود می توان روزی 5-3 لیوان در روز برای مبحث کم خونی مصرف نمود. باید توجه داشت برای افراد دیابتی، استفاده از این ترکیب با درصدهای مختلفی می باشد (سرکه 50% و شیره 50%) و همچنین شیرۀ مورد نظر، نباید شیرۀ خرما باشد چون قند شخص بالا می رود.

  • معجون خونساز:
  • گل گاو زبان 50 گرم+ مویز بدون هسته نیم کیلو+ آب سیب دو کیلو+ زعفران یک دوم قاشق چایخوری بصورت ساییده شده+ عسل به دلخواه.

طرز تهیه: 50 گرم گل گاو زبان را با 4 لیوان آب به آرامی می جوشانیم تا حجم آب نصف شود و بعد آن را صاف می کنیم. حال دو لیوان آب گل گاوزبان داریم که همراه با آب سیب و مویز داخل ظرف غیر آلومینیومی ریخته و آرام آرام بیست دقیقه میجوشانیم و بعد از آن، یک دوم قاشق چای خوری زعفران به مخلوط اضافه کرده و دوباره می جوشانیم و پس از سرد شدنِ این معجون، در زمان مصرف به دلخواه عسل اضافه می کنیم. عسل مواد را به مقصد می رساند و به عنوان یک حمل کننده عمل می کند. این معجون را روزی دو تا سه لیوان در روز معمولاً 5/1 ساعت بعد از غذا به صورت رقیق شده میل کنید.

  • عصاره خونساز:

ترکیبی از استخوان راسته (ستون فقرات) گوسفند و دنده ها. در انسان پس از تولد، اکثر مغز استخوانها، خونسازی انجام می دهند، بعد کم کم مغز استخوان های دراز را چربی می گیرد و فقط استخوان های پهن مثل استخوان جناغ سینه و لگن و جمجمه، عمل خونسازی را انجام می دهند. بیشترین قسمت خونساز گوسفند نیز مانند انسان، در استخوان ستون فقرات او می باشد. تفاوت این عصارۀ خونساز با بقیه فرمولها این است که افراد دیابتی براحتی و بدون نگرانی از قند موجود در دیگر فرمول ها، می توانند از آن بهره ببرند؛ چون این فرمول، قند خون را بالا نمی برد و مفید است. همچنین کسانی که مزاج گرم دارند و نمی توانند از فرمول های قبلی استفاده کنند، از این فرمول براحتی استفاده می کنند. حدود 5/1 کیلو از ترکیب فوق+ پیاز 1عدد+ سیر 1حبه+ زردچوبه و نمک به مقدار لازم همگی به مدت 8 ساعت به آرامی با آب پخته شوند. در اواخر پخت، سبزی سوپ را به آنها اضافه کرده و حدود یک ساعت بعد، آن را از روی حرارت بردارید. اگر استخوانها نرم شده بودند، آنها را میکس و سپس صاف نمایید. یک لیوان از عصارۀ حاصل را همراه با غذا استفاده کنید (یعنی روزی دو تا سه لیوان).

   منبع: فصلنامه حکیمانه- شماره دوم- سال اول

 tel-dastoor-khoonsaz-hakim-9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای برقراری امکان تعامل با شما کاربر محترم خواهشمند است شماره همراه خود را در فیلد مربوطه وارد نمایید.شماره موبایل شما در سایت منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا