هم افزایی معرفت دینی و دامپزشکی!!

هم افزایی معرفت دینی و دامپزشکی!!

حجت الاسلام علی ارجمند عین الدین در مراسم تودیع و معارفه مدیر کل دامپزشکی استان البرز گفت: دامپزشکی به عنوان علم شناخت، پیشگیری و درمان بیماری جانواران قدمتی به بلندی تاریخ دارد اگر چه در قرون گذشته به این علم بیطاری می گفتند و بیشتر دغدغه بیطارها بیماری های اسب بود و تا قرن چهارم از جانورشناسی منفک نشده بود، ولی امروزه دامپزشکی رشد چشمگیری داشته است با وجود این دامپزشکی و معارف دینی می توانند باعث هم افزایی در سطح معرفت جامعه اسلامی شوند.

از طرفی فلسفه احکام مسائلی مثل حلال بودن ذبح با قطع چهار رگ و نجاست برخی از حیوانات مانند سگ، نیازمند پژوهش پژوهش گران دامپزشکی است، از طرف دیگر امروز همه کشورهای جهان نظام دامپزشکی دارند ولی بر اساس فرهنگی که دارند ممکن است خوردن هر نجاستی در گوشه ای از جهان کاملا یک امر عادی باشد مثلا خوردن گوشت سگ و گربه و حشرات، این به این معانست که بعد از هزاران سال بشر هنوز نمی داند که چه باید بخورد و چه نباید بخورد بنابراین دامپزشکان هم باید پشت سر دین حرکت کنند آنجا که دین محدوده ای را به عنوان حلال مشخص کرد نوبت ورود این فرهیختگان است که وارد عرصه شده و مسائل بهداشتی را نظارت کنند و الا جامعه دچار هرج و مرج در عرصه تغذیه می شود، امروز مشخص شده وقتی طیور در مزارع آزاد باشند و با نوک زدن غذا بخورند، بدن آنها ید جذب می کند و ید مورد نیاز بدن مردم جامعه تامین می شود ولی متاسفانه امروزه وزارت بهداشت نمک های خوراکی را تجزیه می کند و به کلرید سدیم تبدیل می کند بعد به آنها ید اضافه می کند این عمل باعث بالا رفتن فشار خون می شود بنابرین اعلام می کنند تا می توانید نمک نخورید! ولی آموزه های دینی ما را تشویق به خوردن نمک می کنند، اگر مردم فرق بین نمک مورد توصیه نبی اعظم و نمک تجزیه شده ید دار را بدانند تناقضی در رفتار علمی و دینی ایجاد نمی شود.

معارف دینی از نوع علوم تجربی بشری نیست که با کنار هم گذاشتن چهارتا متغیر به دست بیاید به عنوان مثال از امام علی ع سوال شد کدام یک از جانوران تخم گذار و کدام بچه زا هستند؟ حضرت فرمود: آنها که گوشهایشان دیده می شود بچه زا و آنها که دیده نمی شود تخم گذار هستند! کدام زیست شناس می توانید صدها هزار جانور را اینگونه طبقه بندی کند؟

کدمطلب:M97091803_

نوشته های مشابه

خط مشی احیای سلامت در بازنشر مطالب مندرج در دیگر منابع

هم افزایی معرفت دینی و دامپزشکی!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای برقراری امکان تعامل با شما کاربر محترم خواهشمند است شماره همراه خود را در فیلد مربوطه وارد نمایید.شماره موبایل شما در سایت منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا