کاشت نشاء

بد نیست بدانیم:
قاعده وقانون طولکی که همان دست نشان کردن و کاشت نشاء است را می گویند، این است که زمین مرغوبی به اندازه ی زراعت مشخص می کنند، از کود کهنه پوسیده پر می کنند و شخم می زنند و به دقت تمام کلوخ ها را نرم می کنند، در زمین لوله های آب قرار می دهند که به این کار پله بند می گویند.

هر روزی که قرار است نشاء ها کاشته شوند داخل لوله ها را پر از آب می کنند و با وجود آب در لوله ها، بذرهای سبز شده را می آورند و در دو ظرف لوله ها در قسمت بالای آنها می کارند و خاک خشکی را از قسمت دیگر زمین پای نشاء ها می ریزند و خاک را فشار می دهند تا خاک محکم شود و به ریشه ها هوا نرسد.

بعد از تمام شدن کاشت نشاء در هر لوله آب را در لوله دیگر می بندند و به همان طریق لوله قبل از نشاء را می کارند.

زمان کاشت نشاء باید آب در وسط لوله باشد چرا که روز بعد از کاشت نشاء مجدداً باید آب را داخل لوله ها بیاندازند و کاملاً آبیاری کنند تا آب به صورت کامل به ریشه ها برسد، البته باید نم و رطوبت به ریشه ها برسد، در عرض شش روز دیگر، هر سه روز یک بار آب می دهند تا نم و رطوبت آب به آن گیاه برسد. پس از آن هر پنج روز یکبار آب می دهند تا وقتی که ریشه ها بزرگ و محکم شوند و گیاه چهار برگ تولید کند و گیاه از ضعیفی بیرون بیاید و قوی شود و آن وقت است که پانزده روز از آبیاری خودداری می کنند و بعد از آن دقت در زمین می کنند که ضعیف است و یا قوت دارد.

در زمین پرقوت هشت روز یک دفعه ودر زمین کم قوت ده روز الی دوازده روز یک مرتبه آب می دهند. و در زمان طولکی یعنی همان کشت نشاء در گرمسیری نیمه ی اردیبهشت ماه است تا آخر مردادماه.

هوای معتدل و مایل به خنکی، از اول خردادماه تا آخر تیرماه است. هرچه از این زمان ها بگذرد محصول خوب و مطلوب نمی شود.

مفاتیح الارزاق ج1 ص574

??جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران

 

 


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای برقراری امکان تعامل با شما کاربر محترم خواهشمند است شماره همراه خود را در فیلد مربوطه وارد نمایید.شماره موبایل شما در سایت منتشر نخواهد شد.

پیشنهاد هوشمند سایت به شما
بستن
دکمه بازگشت به بالا