حکیم دکتر روازاده:مدعیان دانشگاهی طب سنتی چرا ساکتند؟

?حکیم دکتر حسین روازاده گفت: یکی از عادات غلطی که در سال های اخیر باب شده، خوردن هنداونه در فصل سرد است! توجه به فرهنگ قدیم تغذیه باید احیا شود. خوب به یاد داریم شب عید یا شب های چله زیر بغل یا در خورجین مردم، کدو حلوایی بود.

?به گزارش شبکه خبری تهران نیوز، حکیم دکتر حسین روازاده؛ پژوهشگر طب اسلامی – ایرانی و دبیرکل جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران، با اشاره به ترویج اصول تغذیه غلط در رسانه ها و در میان شهروندان، گفت: یکی از عادات غلطی که در سال های اخیر باب شده، خوردن هنداونه در فصل سرد است! توجه به فرهنگ قدیم تغذیه باید احیا شود. خوب به یاد داریم شب عید یا شب های چله زیر بغل یا در خورجین مردم، کدو حلوایی بود. چه کسی این روش صحیح را از ما گرفت و به جای آن هندوانه زیر بغل مردم گذاشت؟

?وی افزود: هندوانه برای چله تابستان است نه چله زمستان! هر که در این زمان نامناسب هندوانه بخورد، دچار بیماری های عجیب و غریب در طول سال می شود. زمانیکه هوای تابستانی مثلاً بالای ۴۰ درجه است، به همان نسبت آب های زیرزمینی سرد است. در مناطق گرمسیر، قناتی که از آن ناحیه عبور می کند، آب آن قنات سرد و خنک است.

ین آب در زمستان، گرم است. هندوانه ای که بوته اش داخل زمین است، هر چه بیرون هوا گرم تر است، ریشه اش در زمین خنک تر رشد می کند. بنابراین هر آنچه خنکی در خاک هست، جذب هندوانه و درون آن جمع می شود و اسب برای میل کردن در گرما است. فردی که در آن محل زندگی می کند، اگر آن هندوانه را مصرف کند، مفیدتر است. ابن سینا توصیه کرده است که هندوانه هر منطقه را مردم همان منطقه بخورند؛ چرا که برای آنها سازگارتر است. چیز سردی است که برای گرمی ساخته شده است. حال اگر این هندوانه را برای فصلی که هوا صفر درجه یا زیر صفر درجه است، مصرف کنیم، کاملاً برای سلامتی انسان مضر است.

?حکیم دکتر روازاده با بیان اینکه سنت هندوانه خوردن، تبدیل به معضلی برای سلامتی شده است گفت: شب یلدا، شب یلدای تاریخی است که متأسفانه هندوانه را به نمادی از یلدا تبدیل کرده اند و در رسانه ها، صدا و سیما، صفحات مجازی و … در کنار نام یلدا، عکس هندوانه می بینیم. در طول تاریخ ما به جای هندوانه، کدو و انواع حبوبات و میوه های فصل را مصرف می کردیم. کدو حلوایی تنها خوراکی است که نه تنها در شب یلدا بلکه در طول سال می شود خورد.

?دبیرکل جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران در ادامه گفت: مدعیان تغذیه سالم هستند کجا هستند؟ چرا چیزی نمی گویند؟ مدعیان طب سنتی که فارغ التحصیل دانشکده طب سنتی هستند، دقیقاً چه می کنند؟ اینها به جای اینکه بیایند درباره خوردن هندوانه در فصل سرد هشدار دهند یا درباره مصرف خیارهای بی فایده توسط کودکان، چیزی بگویند، به دنبال محکوم کردن اطبا و حکمایی هستند که یک عمر است در حال طبابت و خدمت به خلق اند. چرا صدایی از این دوستان درباره اصلاح الگوی مصرف و تغذیه سالم در نمی آید؟ چرا درباره روغن مفید حیوانی سخنی نمی گویند؟ تا به حال نشنیده ام یکی از این عزیزان در صدا و سیما به تبلیغات گسترده روغن های تراریخته جامد و مایع، اعتراض کند.

?وی همچنین گفت: متأسفانه برخی از متخصصان برای نوزادانی که دندان در می آورند، خیار خوردن را توصیه می کنند! این روش تمام دندان ها و لثه کودک را نابود می کند و سلامتی آنها را به خطر می اندازد. دندان های این کودکان کج در می آید و مجبور می شوند، ارتودنسی کنند. به جای اینکه روغن زرد و عسل را روی دندان و لثه نوزاد بمالند، خیار توصیه می کنند! لثه وقتی با سردی مواجه می شود، دندان های نوزاد با درد بیرون می آید و دچار اسهال می شود. کودک تا چهار سالگی نباید سبزیجات را خام بخورد و اصلاً نباید خیار میل کند، اما این را در خانه های ما به عادت تبدیل کردند و به دست نوزاد بی زبان خیار می دهند.

ین پژوهشگر طب اسلامی – ایرانی، در پایان بیان داشت: خیاری هم که مردم باید مصرف کنند، خیارهای آبدار بزرگ و تخم دار است نه این خیارهایی که در بازار می بینیم. خب متخصص تغذیه و یا متخصصان طب سنتی و … چرا اینها را به مردم نمی گویند؟ بسیاری از بیماری های ما ناشی از روش های غلط تغذیه است. آب، نمک و روغن ما مشکل دارد. زمانیکه این سه عنصر اصلی سالم نباشد، بدن آدمی مستعد بیماری می شود.

?باید به مسئولان فرهنگی و رسانه ای در صدا و سیما و رسانه های جمعی هشدار بدهیم که بیایند و برنامه های مفید برای سلامتی و تغذیه صحیح بسازند و اینهمه مواد سمی و خطرناک در قالب مواد خوراکی تبلیغ نکنند که نسل ایرانیان را با خطر نابودی مواجه خواهند ساخت.

ا


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای برقراری امکان تعامل با شما کاربر محترم خواهشمند است شماره همراه خود را در فیلد مربوطه وارد نمایید.شماره موبایل شما در سایت منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا