آرتروز

آرتروز به معنای ساییدگی مفصل و تخریب سطح مفصلی و بدنبال آن تغییر شکل، درد و محدودیت حرکت در مفصل است.
آرتریت Arthritis به معنای التهاب مفصل است و استئوآرتریت Osteoarthritis شایع ترین نوع آرتریت است. در استئوآرتریت مشکل اصلی در غضروف مفصلی است و بعد از مدتی استخوان مفصل هم دچار آسیب می شود. آرتروز Arthrosiss یک کلمه یونانی به معنای مفصل است ولی به معنای استئوآرتریت هم بکاربرده می شود. در فارسی بجای کلمات استئوآرتریت و آرتروز از کلمه “ساییدگی مفصل” هم استفاده می شود.
مفصل جایی است که دو استخوان در کنار هم قرار می گیرند. غضروف یک بافت سخت ولی صاف و قابل انعطاف است که روی انتهاهای استخوان ها در محلی که در کنار هم قرار می گیرند را می پوشاند. از بین رفتن غضروف مفصلی و ایجاد استخوان های اضافه در اطراف سطح مفصلی از علائم آن‌ است.
نشانه‌های آرتروز معمولاً به‌آرامی خود را نشان می‌دهند و در گذر زمان شدیدتر می‌شوند. علائم و نشانه‌های آرتروز شامل:
مفاصل شما در هنگام حرکت و یا بعد از حرکت دادن درد می‌گیرد. ممکن است مفاصل شما نسبت به فشاری حتی کم بر روی آن ها حساس شوند. مفاصل شما بعضی از اوقات بخصوص در صبح ها و یا بعد از مدتی بی‌حرکتی سفت و خشک می‌شوند. بعد از ابتلا به این بیماری مفاصل شما انعطاف پذیری خود را از دست داده و مانند قبل باز و بسته نمی‌شوند.
در صورتی که شما بیشتر از چندهفته است که در مفاصل خود احساس درد و خشکی می‌کنید، می‌بایست به پزشک مراجعه نمائید.

دلایل ابتلا به آرتروز
چندین فاکتور وجود دارد که می‌توانند خطر ابتلا به آرتروز را افزایش دهند، این عوامل شامل:
افزایش سن.
خطر ابتلا به آرتروز با افزایش سن افزایش می‌یابد.
جنسیت.
زنان بیشتر از مردان در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
وراثت.
بعضی از افراد بصورت مادرزاد دچار مشکلات استخوانی هستند، که خطر ابتلای آن ها به آرتروز را افزایش می‌دهد. آسیب دیدن مفاصل.
زمانیکه مفاصل هنگام ورزش و یا سایر تصادفات آسیب می‌بینند، خطر ابتلای مفصل آسیب دیده به آرتروز افزایش می‌یابد.
چاقی.
حمل وزن بیشتر توسط بدن باعث فشار بیش از حد بر مفاصل می‌شود.
مشاغل خاص.
اگر شغل افراد از نوعی است که فشار مداوم برروی مفاصل می‌شود، خطر ابتلای شما به آرتروز افزایش می‌یابد.
سایر بیماری‌ها.
ابتلا به دیابت، کم کاری تیروئید، نقرس یا بیماری پاژه خطر ابتلا به آرتروز را افزایش می‌دهد.
آرتروز گردن
مفاصل بین مهره های کمر را اصطلاحاً فاست می نامند. اضافه وزن بیمار باعث وارد شدن بارهای بیش از حد بر این مفاصل سرعت تخریب آن (آرتروز) خواهد شد. کاهش وزن و تقویت عضلات حمایت کننده ستون فقرات نقش قابل توجهی در کاهش سرعت پیداش این تغییرات خواهد داشت.
به گزارش شفا آنلاین – شایع ترین علت گردن درد، اسپوندیلوز (آرتروز گردن) است. این حالت به ویژه در سنین بیش از پنجاه سالگی شایع تر است. اسپوندیلوز را به طور عامیانه آرتروز می نامند، ولی باید بدانیم که به کار بردن این اصطلاح برای ستون فقرات صحیح نیست.
عوارض ابتلا به آرتروز
آرتروز از انواع بیماری مزمن بوده که با گذر زمان شدیدتر می‌شود. درد و خشکی مفاصل ممکن است آنقدر شدید شود که انجام وظایف روزانه را سخت کرده و یا ناممکن سازد. در موارد شدید آرتروز پزشکان ممکن است با جراحی تعویض مفصل بیماری را بهبود بخشند.
منبع: ایران ارتوپد
مجله سلامتی راستینه
آرتروز گردن در نتیجه غلبه بلغم متراکم محیطی است.
نظر حکیم دکتر روازاده برای آرتروز زانو
بجای کلسیم کاله جوش، کشک یا کلسیم خانگی استفاده نمایید. بجای امگا 3 از روغن های خوب همچون روغن ارده کنجد استفاده نمائید. از زیتون و روغن زیتون و گوشت گوسفندی خوب، استفاده کنید و اگر درد در زانوی شما زیاد است با یک کار عملی و تصحیح زانو اگر فاصله نزدیک باشد، مشکل رفع و درد شما مرتفع می گردد. همچنین احتمال دارد مشکل از غلبه سردی در مفصل شما باشد که در این مورد اگر سردی را از مفصل بگیریم مشکل رفع می گردد.
در موارد دیگری در طب اسلامی خواندیم زردچوبه ادویه حاوی کورکومین است که خواص ضد التهابی دارد و به کاهش درد مفاصل منجرمی شود.
همچنین پیشتر درمان دردهای مفصلی نظیر آرتروز با استفاده از شیر بز خدمت شما ارائه دادیم.

همچنین سنجد دارای 3 قسمت برون بر (پوست قهوه‌ای رنگ)، میان‌بر (آردی شكل) و درون بر (هسته چوبی و سفت آن) است كه قسمت میان‌بر و درون بر آن دارای ارزش غذایی فراوان است. در قسمت میان‌بر 2 نوع قند گلوكز و فروكتوز، 7 نوع چربی اشباع شده و اشباع نشده وجود دارد
اطباء می گویند اگر آرد و هسته‌ میوه سنجد با هم آسیاب شود مصرف خوراكی آن بیماری آرتروز را درمان می‌كند.
پژوهش های محققان ایرانی نشان داد که عصاره سنجد به درمان آرتروز و التهاب مفاصل کمک می کند.

خوردن صبحانه کامل
کنترل اضافه وزن
قرار دادن مغزها نظیر بادام و فندق و پسته در رژیم غذایی
خودداری ازنشستن های طولانی مدت
پیشنهاد ما برای جلوگیری از پیشرفت این بیماریست.

گردآوری: یکی از حامیان احیای سلامت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای برقراری امکان تعامل با شما کاربر محترم خواهشمند است شماره همراه خود را در فیلد مربوطه وارد نمایید.شماره موبایل شما در سایت منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا