استفراغ‌های مکرر و کم‌اشتهایی کودکان می‌تواند به‌دلیل “تُل” باشد

کودک دائماً با پشت دست خود بینی و دهان خود را می‌مالد، صدای طفل در بعضی از بیماران تغییر می‌کند، کم‌اشتها می‌شود، سختی، بدخُلقی و در ادامه تب، استفراغ‌های مکرر، اسهال و درد در ناحیهٔ گلو می‌تواند از علائم بارز “تُل” باشد.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ در کودکان به‌دلیل کامل نشدن رشد مغزی و عمل بلع ممکن است تکه‌هایی از غذا در حفره کوچک کناره گلو گیر کند و کودک دچار استفراغ‌های مکرر و اسهال و گاهی تب شود برای رفع مشکل باید “تُل‌گیری” صورت گیرد.

تُل به‌‌معنی گِرده یا چیز دیگر مثل خرده غذا، دانه‌های حبوبات مثل عدس، ماش، گندم، شاهدانه و گاهی نخود و لوبیا یا خرده گوشت و سبزی و بعضاً جسم خارجی کوچک مثل خرده استخوان، کاغذ خرده یا باقی‌مانده‌ غذایی است که خوب جویده نشده است که معمولاً نوزادان از زمانی‌که شروع به غذا خوردن می‌کنند چون تجربه‌ جویدن و بلع کامل را ندارند و مخچه آنها کامل نشده و عمل بلع را کامل انجام نمی‌دهند، غذا در سینوس‌هایشان می‌نشیند و پایین نمی‌رود که با تل‌گیری، دفع و خارج می‌شود.

علائم تُل و نحوه تُل‌گیری

کودک دائماً با پشت دست خود بینی و دهان خود را می‌مالد، صدای طفل در بعضی از بیماران تغییر می‌کند، کم‌اشتها می‌شود، سختی، بدخُلقی و در ادامه تب، استفراغ‌های مکرر، اسهال و درد در ناحیهٔ گلو از علائم بارز این معضل است.

زمانی که طفل را نزد طبیب طب اسلامی ایرانی یا یک تُل‌گیر می‌برند او با معاینه و لمس توسط دو انگشت خود از روی حلق و سیب (تیروئید) این عارضه را بدون هیچ‌گونه خطر یا صدمه‌ای با ریسک خطر بسیار پایین و با انگشتان خود یا با دمیدن در بینی، جسم خارجی را از محل مخصوص یا به بیرون می‌کشد یا به پائین هدایت می‌کند و در نتیجه بدون هیچ‌گونه عارضه یا دارو و جراحی، بیمار را از شر این تل خلاص می‌کند.

لازم به یادآوری است، این عارضه ممکن است در بزرگ‌سالان هم ایجاد شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران پویا

کدمطلب:97031720

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. سلام خسته نباشید دخترمن از 1سالگی چیزی توگلوش گیر کرد بردیم تلگیر درآوردیم اماعادت کرده و دائم تو گلوش گیر میکنه هر1روز درمیان.چکارکنم دیگه چیزی تو گلوش نمونه خیلی اذیت میشه

    1. سلام علیکم

      جهت عضویت در گروه های مجازی خانواده بزرگ نگاه احیای سلامت (مورد تایید حکیم دکتر روازاده) جهت پرسش و پاسخ طبی و دستیابی به پاسخ سوالات خود شماره زیر را در تلفن همراه ذخیره و یک پیغام در سروش و یا تلگرام به آن ارسال نمایید
      09907600160
      گروه مدیریت سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای برقراری امکان تعامل با شما کاربر محترم خواهشمند است شماره همراه خود را در فیلد مربوطه وارد نمایید.شماره موبایل شما در سایت منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا