وزير بهداشت پايينتر بودن ضريب اشغال تخت در برخي بيمارستانها را نشانه دروغ بودن ادعاي پر شدن بيمارستانها در نتيجه گسترده شدن موج سرطان دانست. اما جالب توجهترين نكتهاي كه وزير بهداشت به آن اشاره كرد، 5 تا 6 برابر بودن آمار سرطان در كشورهاي اروپايي نسبت به ايران بود. بررسي اين اظهارنظر در منابع غيرايراني به چند منبع مشخص و البته معتبر در دنيا ميرسد كه مركز تحقيقات سرطان بريتانيا يكي از آنهاست. در آخرين گزارش منتشرشده در سايت اين مركز نقشه توزيع سرطان در جهان منتشر شده است.
آمار سرطان در سراسر جهان
براساس اين گزارش 1 /14 ميليون بزرگسال در جهان مبتلا به سرطان در سال 2012 تشخيص دادهشدهاند و 2 /8 ميليون مرگ ناشي از سرطان ثبت شده است. مقايسه اعداد و اطلاعات اين نقشهعدم وجود سونامي سرطان در ايران را تأييد ميكند. ايران در اين نقشه در زمينه سرطان از بسياري از كشورهاي پيشرفته اوضاع بهتري دارد. ضريب اعتماد به آمارهاي اين گزارش در 8 سطح طبقه بندي شدهاند كه آمار ايران در سطح سوم است. البته قرار گرفتن آمار كشوري مانند آلمان در سطح 2 و چين در سطح 3 نشان ميدهد اين گزارش را بايد قابل اعتنا دانست. خلاصه همه اين عدد و رقمها اين است: خبري از سونامي سرطان نيست. روي ديگر همه اين حرفها البته توجه به اين نكته است كه با وجود همين آمار پايين باز هم خطر افزايش ابتلا به سرطان با مدرن شدن زندگيها و فاصله گرفتن از زندگيهاي سالم پيشين كشور را تهديد ميكند و اگر حواسمان نباشد سرنوشت ماهم شبيه به كشورهايي نظير كشورهاي اروپايي و آمريكايي در تعداد بالاي مبتلايان به سرطان خواهد بود.
سرطانها در ايران
از 85 هزار مورد سرطان جديد در سال، 5 /55 درصد را مردها و 5 /44 درصد را زنان تشكيل ميدهند. شايعترين سرطان در ميان مردان، سرطان معده و سپس مثانه و روده بزرگ است. در ميان زنها شايعترين سرطانها، سينه، پوست و سپس معده است. شايعترين سرطاني كه باعث مرگ در هر دو جنس ميشود سرطان معده است. بيشترين آمار ابتلا به سرطان در ميان زنان در استان يزد و در ميان مردان در استان مركزي گزارش شده است.
[box type=”note”] روزنامه همشهری – اول آذر ماه 1393 [/box]
پی نوشت موسسه پژوهشی درمانی احیای طب جامع ایرانیان:
خوشبختانه همانگونه که آمار نشان می دهد سبک زندگی اسلامی ایرانی و تغذیه سالم و سنتی در ایران مورد توجه خانواده ها است و هنوز هم نسبتاً رعایت می شود بنابراین ايران در زمينه سرطان از بسياري از كشورهاي پيشرفته شرایط بهتري دارد. ولی این نکته خود هشداری جدی است که هرچه از تغذیه سالم فاصله بگیریم به محدوده خطر ابتلا به سرطان های مختلف نزدیک تر می شویم!!
لذا اگر خواهان سلامتی خود و خانواده تان می باشید، از مواد غذایی مصرف نکنید:
گوشت گاو و مرغ، انواع سوسیس و کالباس، نوشابههای گازدار، رب گوجه فرنگی کارخانه ای، سرکههای کارخانهای، آب لیموی کارخانهای، انواع لبنیات پاستوریزه، انواع پفک، انواع شکلاتها، انواع روغنهای ناسالم موجود در بازار (مایع و جامد)، آدامس، سس مایونز، بستنیهای صنعتی، انواع نان فانتزی، موز، هر نوع مواد غذایی کنسرو شده، چای، پیتزا، قند و شکر، شیرینی های قنادی، تخممرغ ماشینی، هرگونه نوشیدنی اسانسدار و آب کلردار یا فلورایدی.
ضمناً عدم استفاده از ظروف آلومینیومی، پلوپز، زودپز و تفلون توصیه می شود.