تخریب یک میلیون هکتار زمین کشاورزی طی 5 دهه اخیر
وی با اشاره به اینکه عدهای سودجو آگاهانه و افرادی هم به شکل ناآگاهانه این کارها را انجام دادند، افزود: این افراد غافل از این بودند که در حال نابود کردن عرصههای تامین امنیت غذایی کشور هستند.
رئيس سازمان امور اراضی کشور اضافه کرد: در 5 دهه، یک میلیون هکتار از زمینهای کشاورزی تخریب شده است یعنی ما سالانه 8 تا 10 میلیون تن تولیدات محصولات کشاورزی را نابود کردهایم.
افشار هدر رفت آب در شرایط کنونی کشور را خیانت خواند و ادامه داد: این گناهی نابخشودنی است که در شرایط کنونی ما آب را به جای تولید، صرف تفریح کنیم.
وی تصریح کرد: ویلاهای چند میلیونی شمال کشور طی یکسال، حتی چند ماه هم مورد استفاده قرار نمیگیرند و این مصداق بارز اسراف در کشور ما است.
رئيس سازمان امور اراضی کشور تحقق اهداف سازمان امور اراضی را منوط به همکاری و کمک همه دستگاههای مربوطه و همچنین مردم عنوان کرد و با اشاره به راهاندازی سامانه 131 افزود: ما این سامانه را راهاندازی کردیم تا مردم برخورد با متخلفان را از ما بخواهند و در کار سازمان امور اراضی نظارت داشته باشند.
این مقام مسئول با بیان اینکه با همراهی دولت بودجه سازمان امور اراضی بیش از 20 برابر شده است، اضافه کرد: در همین راستا، ما نیز اقدامات زیادی از جمله اجرای طرح کاداستر را در کشور آغاز کردیم.
افشار ضریب تامین کالری و امنیت غذایی جامعه از تولیدات داخلی را 60 درصد عنوان و اعلام کرد: این رقم در پایان سال 84، 82 درصد بوده است، ضمن اینکه تولید با برهم زدن تعادل منابع پایه کشور امکانپذیر نیست.
جزئیات پرونده زمینخواری گردنه حیران
رئيس سازمان امور اراضی کشور همچنین در گفتوگو با تسنیم گفت: در گردنه حیران 50 مورد تخلف داخل طرح هادی و 50 مورد خارج از طرح هادی انجام شده که علاوه بر این موارد وضعیت 200 تخلف دیگر نیز در منطقه در حال بررسی است.
افشار با اعلام این خبر در خصوص پرونده زمینخواری گردنه حیران افزود: در منطقه گردنه حیران مانند خیلی از مناطق استانهای شمالی کشور تغییر کاربری اراضی کشاورزی وجود دارد.
وی با بیان اینکه در این روستا بیش از 5 برابر مورد نیاز، محدوده طرح هادی را تعیین کردهاند، ابراز کرد: نیاز این روستا برای اجرای طرح هادی و ساخت مسکن و خدمات عمومی 30 هکتار اعلام شده اما 130 هکتار نیز بیشتر از این میزان، ساخت و ساز انجام شده و در مجموع 160 هکتار از اراضی کشاورزی را تغییر کاربری دادهاند.
این مقام مسئول یادآور شد: این تعداد تغییر کاربری اراضی در طرح هادی که در مساحت 130 هکتار انجام شده 50 مورد بوده که مسئول برخورد با آنها دهیاری و بخشداری هستند.
وی با ابراز اینکه در این روستا مساحتی اضافه بر طرح مصوب، مجوز ساخت و ساز در محدوده طرح هادی داده شده خاطرنشان کرد: دهیار برخلاف طرح مصوب در اراضی کشاورزی که در طرح هادی وجود داشته، شروع به دادن مجوز ساخت و ساز بیشتر از اندازه مجاز کرده است.
رئیس سازمان امور اراضی کشور ادامه داد: درست است که این زمینها در محدوده طرح هادی بودهاند اما کاربری آنها کشاورزی دیده شده بود و نباید تغییر کاربری مییافت.
این مقام مسئول اضافه کرد: به طور همزمان برای متخلف و بخشدار بهعنوان مسئول اجرایی پرونده تشکیل داده و به دادگاه ارسال کردهایم تا وضعیت آنها تعیین تکلیف شود.
افشار همچنین گفت: برای دستگاههای دولتی که در این مناطق آب و برق و خدمات زیربنایی دادهاند درخواست قطع خدمات، صادر شده و پیگیر برخورد با آنها هستیم.
وی گفت: برخی از 50 موردی که خارج از طرح هادی ساخت و ساز انجام شده به دادگاه معرفی شدهاند.
افشار گفت: با بنیاد مسکن تفاهم شده است که با ما همکاری کند و آن بخشی از اراضی را که به صورت غیرمجاز ساخته شده تجدیدنظر کند تا از طرح هادی خارج شود.
ما میتونیم کاری برای احیای کشاورزی انجام دهیم ؟؟؟