توصیه هایی برای داشتن هوایی پاکیزه در محل سکونت
هوا
الف) منزل مسکونی شما دور از محل های تجمع خودروها مانند گاراژها، ترمینال ها و نیز محل های تخلیه زباله قرار داشته باشد.
ب) اگر در حال طراحی نقشه ساخت برای منزل مسکونی خود هستید، خانه را طوری بنا کنید که ضرر هوای آلوده در آن کمتر باشد به این صورت که سقف خانه بلند باشد و اتاقها و نشیمن روبه مشرق باشند و پنجره های بزرگ داشته باشد که بعضی روبه مشرق باز شوند، طوری که صبح هنگام طلوع آفتاب، خورشید داخل اتاق ها بتابد تا هوا را لطیف کند و بعضی روبه شمال باز شوند که بادهای شمالی که بهترین بادهاست در آن بوزد و دفع آلودگی نماید. البته نکته قابل توجه این که در شهری مثل تهران که باد شمالی قوی وجود ندارد، وجود پنجره های شمالی اگرچه خالی از فایده نیست ولی شاید خیلی کار او مفید نباشد.
ج) حتی الامکان گیاهانی مانند کلم، تره، شاهی، کرچک و درختانی مانند انجیر و گردو در باغچه خانه و اطراف منزل مسکونی شما کاشته نشود. حکمای طب ایرانی معتقدند که در جوار این گیاهان، هوا چندان برای سکونت مناسب نیست.
د) در محیط منزل از مصرف دخانیات و نیز استفاده از خوشبوکننده های شیمیایی هوا و حشره کش ها پرهیز شود.
ه) داخل به یا سیب را خالی کنید و با گلاب پر کرده و بر حرارت بگذارید تا بوی آن فضای خانه را معطر کند و آلودگی را از بین ببرد.
ز) برای ضد عفونی کردن هوای اتاق، یک لیوان سرکه را در 18-20 لیوان آب ریخته و روی حرارت بسیار کم بگذارید تا پیوسته بجوشد. (نیاز به سرکه زیاد نیست که بوی سرکه در اتاق پیچیده و باعث آزار شود). همچنین تعدادی پیاز، سیر و نارنج یا هر کدام از آنها که در دسترس بود را از وسط نصف کرده و در گوشه و کنار اتاق و محل نشست و برخاست و به خصوص محل خواب اهل منزل قرار دهید و هر 24 ساعت آن ها را برداشته و پیاز، سیر و نارنج تازه جایگزین نمایید.
ح) استفاده از دستگاه های تصفیه هوا و تهویه در منازل و مکان های عمومی نیز در پاکیزه ساختن هوای محیط مؤثر است.
توصیه هایی برای داشتن هوایی پاکیزه در محل سکونت