خداشناسی از راه نعمت ها
خداشناسی از راه نعمت ها
? به خود که نگاه میكنم، میبینم خودم، خودم را نساختهام، پس سازندهای دارم. سازندهی من باید دانا و توانا باشد، مرا دوست داشته باشد، تمام نیازهای مرا بداند و بتواند آنها را برطرف سازد. او آفریدگار مهربان من، خداست.
? هر نوزادی كه به دنیا میآید، اولین چیزی كه نیاز دارد، غذاست. اما كسی را نمیشناسد و توانایی انجام هیچ كاری را ندارد!
⁉️ اگر همه متخصصان جمع شوند و بخواهند راهی برای تغذیه او مشخص كنند، چه طرحی دارند؟ غذا چه باشد؟ چه موادّی را دارا باشد و در چه درجه حرارتی نگهداری شود؟
⁉️ توسط چه كسی تهیه شود و چگونه به طفل داده شود؟
? نوزاد فقط یك كار میداند و آن مكیدن است. نه توانایی جویدن دارد و نه فوت كردن بلد است.
⁉️ چه كسی مهربانتر از مادر و چه غذایی بهتر از شیر مادر؟
? لذا تغذیه نوزاد زیر نظر و دید مادر است، به گونهای كه مادر بتواند از بچه مراقبت كند و تغذیهاش همراه عشق و محبت باشد. غذا نیز همواره آماده بوده و نیازی به سرد كردن یا گرم كردن نداشته باشد.
⁉️ اگر این همه نعمت نبود چه میشد؟
? اگر مادر شیر نداشت؛ اگر نوزاد به جای مكیدن، فوت میكرد؛ اگر نمیتوانست گرسنگی خود را با گریه اعلام كند؛
⁉️ اگر همه نیازهای نوزاد در شیر مادر یافت نمیشد و اگر مهر مادر كم بود و حاضر به پذیرش چنین مسئولیتی نبود؟ كدام علم و قدرت است كه بتواند این همه نیاز را بشناسد و به طور دقیق تمام آنها را برطرف سازد؟
? خدایا! نه من میدانستم چه نیازی دارم و نه پدر و مادرم خبر داشتند چه غذایی برای من لازم و مفید است. پیش از به دنیا آمدنم، سینه مادر را پر از شیر و قلب او را پر از مهر و زندگیاش را از راه تلاش پدر تأمین كردی.
? بهترین غذا را در اختیارم گذاشتی تا از سادهترین راه، نیاز خود را تأمین كنم و در این مكیدن، نوعی ورزش برای من قرار دادی.
? خدایا! تو را در برابر این همه لطف، سپاس میگویم. مرا یاری كن تا از نعمتهای تو به خوبی استفاده كنم، تو را فراموش نكنم، به پدر و مادرم نیكی كنم و همانگونه كه تو برای من خدای خوبی بودی، من هم برای تو بنده خوبی باشم.
❇️ قرآن دربارهی اهمیت شیر مادر برای فرزندان میفرماید: [وَ الْوالِداتُ یُرْضِعْنَ أَوْلادَهُنَّ حَوْلَیْنِ كامِلَیْن] (بقره/ 233) یعنی مادران دو سال تمام فرزندان خود را شیر دهند.
❇️ پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمودند: «بهترین غذا برای كودك، شیر مادر است»
✍ عیون اخبارالرضا، جلد 2، صفحه 34
? عالمان دینی نیز میفرمایند: اگر روزه گرفتن مادر، به طفل شیرخوار زیان میرساند، روزه بر مادر واجب نیست. زیرا تغذیهی كودك، مهمتر از روزه واجب ماه رمضان است.
ا