غذاهای طبی یا تدابیر طب ایرانی برای جوش غرور جوانی: نخوداب

یکی از اشکال تهیه غذا از نخود، غذایی است که به نخوداب معروف است. این غذا ضمن آن که مقوی بدن های ضعیف و تقویت کننده نیروی جنسی است، در تحلیل ریاح نیز اثر مفیدی دارد. نخوداب به عنوان منضج بلغم نیز مورد استفاده اطباء قرار می گیرد. البته برای این منظور باید حداقل چهار روز و حداکثر دوازده روز مصرف شود.اما کسانی که مزاج گرم و خشک دارند و در بدنشان صفرا زیاد تولید می شود باید این غذا را با سِکباج (که دستور پخت آن در ادامه می اید) میل کنند. این غذا برای بیماری های کلیه و مثانه هم مفید است. در صورت نیاز می توان نخوداب را با گوشت نیز تهیه کرد که در این صورت به آن «نخوداب مُلَحَّم» گفته می شود.

نخوداب ساده

نخود: 600 گرم

پیاز کوچک: یک عدد

روغن بادام: یک قاشق غذاخوری

نمک: کمی

زیره سیاه: یک قاشق چای خوری

قرنفل: 3 عدد

مجموع مواد را در مقدار کافی آب بجوشانند تا نخودها پخته و مانند حلیم مُهَرّا و کاملاً
لعاب دار شود.

 

نخوداب مُلَحَّم

نخود: 600 گرم

گوشت گوسفند جوان یا جوجه مرغ: به قدر دلخواه

برنج: 60 گرم

زعفران ساییده شده: نیم مثقال

دارچین قلم: 25 گرم

نمک: به قدر کافی

ابتدا نخود را با مقدار کافی آب و گوشت بپزند تا مهرا شود. سپس گوشت را از نخود جدا کنند و نخود را دوباره بپزند تا عصاره غلیظی به دست آید. آن را صاف کنند. دوباره گوشت را داخل کنند و با برنج بپزند تا گوشت مهرا و برنج له شود (مثل شیربرنج). در این وقت زعفران، دارچین و نمک را اضافه کنند و بگذارند چند جوش دیگر بخورد، سپس آن را میل کنند.

توضیح: ممکن است بعضی از بیماران با مصرف نخوداب به جای غذای روزانه، به اندازه کافی سیر نشوند یا تاب نیاورند. در این صورت می توانند نخوداب را با نان میل کنند.

 

منبع: جوش غرور جوانی – کتاب کوچک طب ایرانی 1 ،محمد عبادیانی

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای برقراری امکان تعامل با شما کاربر محترم خواهشمند است شماره همراه خود را در فیلد مربوطه وارد نمایید.شماره موبایل شما در سایت منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا