نسخهپيچي گياهي در زمستان
با فرا رسيدن فصل سرما افراد با نوشيدن چای طبیعی ميتوانند بدن خود را گرم نگه دارند. سرماي هوا را ديگر كاملا ميتوان احساس كرد. سرمايي كه ناخودآگاه سبب ميشود گرما برايمان عزيز و ارزشمند شود! براي همين است كه در فصل سرما ميرويم سراغ گرما. اين گرما با يك نوشيدني خوشمزه برايتان مهيا ميشود البته به شرطي كه فوتوفن تهيه يك نوشيدني گرم و مفيد را بدانيد. انواع چایهاي ايراني كنار آتش زيباي شومينه زندگي را هرچند براي دقايقي كوتاه لذتبخش ميكند. شايد دوست داشته باشيد يك فنجان قهوه ميل كنيد. شايد هم جزو آدمهايي هستيد كه دوست داريد كنار آتش گرم شومينه يك نوشيدني خنك بنوشيد. به جاي خوردن نوشيدنيهايي كه پر از اسانسهاي سالم و غيرسالم است، ميتوان از چای هايي كه از گياهان طبيعي درست شدهاند، استفاده كرد تا از خواص بسيار آن هم بهرهمند شد و هم با نوشيدن يك چای سالم بدني ايمن و قوي در برابر انواع باكتريها داشت. اين چایها علاوه بر داشتن خاصيت زياد، سبب گرم نگه داشتن بدن شده و همين امر سبب ميشود كه در فصول سرد سال از لباس كمتري استفاده كنيم. دكتر مظهري متخصص طب سنتي در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به علل گرماي توليد شده به وسيله گياهان اظهار داشت: زماني در بدن حرارت توليد ميشود كه افراد در اثر خوردن مواد غذايي، سوخت و سازشان سبب توليد انرژي و بالطبع دماي داخلي بدن بالا ميرود و فرد احساس گرما ميكند.
گياهان شوفاژ طبيعياند
وي بيان كرد: انواع موادغذايي كه سرشار از انرژي بوده كه اين ناشي از دريافت گرماي خورشيد از طريق فتوسنتز است كه به صورت تركيباتي كه در اين مواد ايجاد ميكند باعث شده كه اين مواد مبدل به انرژي زيادي شود و اين خود سبب توليد گرما و افزايش سوخت و ساز بدن ميشود.
قندهاي مركب ذخيرهكننده انرژي خورشيدي
اين متخصص طب سنتي افزود: موادي مانند پروتئين، چربي، قندهاي مركب داراي انرژي زيادي بوده و سبب گرمايي فراوان در بدن به خاطر خاصيت سوخت و ساز زيادي در بدن خواهد شد كه از اين دسته موادي مانند حبوبات و غلات نيز از طريق ذخيره خورشيد را در خود تهيه و اين انرژي خورشيدي در بدن افراد پخش و سبب توليد گرما ميشود.
كاهش هزينه خانوار با خوردن غلات
مطهري ادامه داد: موادي مانند مويز، كشمش، خرما و بادام زميني داراي انرژي زيادي بوده بهطوري كه افراد با خوردن اين مواد غذايي همچنين غلات باعث گرم شدن بدنشان ميشود و در فصول سرد سال احساس سرما نكرده و اين كار سبب مصرف كمتر انرژي و سوختهاي فسيلي در محيط زندگي ميشود. وي در پايان گفت: با مصرف گوشت حيواناتي كه از اين دسته گياهان مصرف ميكنند، به علت خاصيت ايجاد شده در گوشتشان باعث توليد انرژي گرمايي در بدن ميشود و مصرفكننده در فصول سرد سال احساس سرماي كمتري خواهد كرد. دكتر بسكي متخصص تغذيه در گفتوگو با اشاره به چایهاي گرمكننده بدن اظهار داشت: چایهايي مانند هل، زعفران، دارچين و آويشن به علت خاصيت و طبع گرمشان در بدن انرژي زيادي را توليد و در نتيجه سبب ميشود كه فرد مصرفكننده احساس گرما ميكند و نيازي به مصرف سوختهاي فسيلي كمتري ميكند.
زنجبيل عشق
وي بيان كرد: چایی مثل زنجبيل علاوه بر گرم نگه داشتن بدن باعث تقويت حافظه و افزايش هورمون هاي افراد شده و ادرار افراد را تنظيم ميكند و همچنين اين چای خون ساز و خلطآور است. اين متخصص افزود: زيره بسيار گرمتر از زنجبيل بوده و براي افرادي كه از افت فشار خون رنج ميبرند، بسيار مناسب است و انرژي زيادي را در بدن توليد و همين امر سبب گرم شدن فرد مصرفكننده خواهد شد.
اعتدال نوشيدني چای قانون طبيعت
بسكي تصريح كرد: از ديگر چایهايي كه طبعي گرم دارند، بادرنج بويه و شيرين بيان است و افراد با مصرف اين گياهان طبيعي علاوه بر بهرهگيري از خواص زيادشان ميتوانند بدن را در فصلهاي سرد سال گرم نگه داشته و انرژي كمتري استفاده كنند. چایها را معمولاً بين 4 تا 2 فنجان بيشتر نبايد مصرف كرد زيرا مصرف بيش از حد آنها باعث بالا رفتن فشار و مشكل ساز شدن كبد افراد ميشود.
از اقای دکتر برای وقتی ک میزارن کمال تشکر رو دارم اجرتون با ائمه اطهار