ویروس بی اعتمادی کرونا

خطر ویروس کرونا از موارد مشابه آنفولانزا کمتر تشخیص داده شده ولی موضوع اصلی اضطراب و استرس ناشی از سرایت و ابتلا به آن با توجه به اهمیت جهانی آن است.

در نزدیک به دو ماه اخیر چین در مرکز توجهات جهانی به خاطر انتشار قرار دارد. بیش از دو هزار نفر به خاطر ابتلا به این بیماری در چین جان خود را از دست داده اند و تعدادی از کشورهای جهان نیز اعلام کرده اند ویروس از طریقی به آن مناطق نیز رسیده است.

اما مساله و چالش مهم، نقش نهادها و موسسات تصمیم گیر در حوزه سلامت و درمان در کشورهاست. این نهادها نقش اصلی و محوری در تشخیص، پیشگیری و مقابله با بیماری های واگیردار را دارند و تمامی سازمان ها و نهادها در صورت بحرانی شدن موضوع، موظف به هماهنگی با نهاد اصلی درمانی و بهداشتی هستند.

ویروس کرونا به ایران آمد. اینکه چه زمانی وارد کشور شد، مشخص نیست و اطلاعاتی از سوی وزارت بهداشت ارائه نشده است. بیشتر اظهارات درباره منشا و زمان ورود، احتمالات و گمانه زنی هاست. در حالیکه وزارت بهداشت می بایست درباره قطعیت صحبت کند، از گمانه زنی سخن می گوید.

بعد از چین، ایران بیشترین آمار مربوط به مرگ ناشی از ویروس کرونا را دارد. موضوعی نگران کننده که با توجه به موارد ابتلا در جهان ومیزان آن، گویای وضعیت چالشی در کشور است.

رسانه های معاند و ضدانقلاب از دو روز قبل به این سو دائما از پنهانکاری مسئولان جمهوری اسلامی درباره شیوع کرونا در ایران سخن می گویند. آنها برگزاری راهپیمایی 22 بهمن و انتخابات 2 اسفند را دلایل اصلی این پنهانکاری عنوان کرده اند. اما به نظر می رسد با توجه به نشانه ها و اظهارات مقامات وزارت بهداشت، آنها غافلگیر شده اند تا قصد پنهانکاری داشته باشند.

سهل انگاری و غافلگیری وزارت بهداشت در این موضوع شیوع کاملا مشهود است ولی پس از چند ماه جنگ روانی و رسانه ای دشمن، این سهل انگاری به عنوان بی اعتمادی مردم به نهادهای اجرایی از سوی دشمنان تبلیغ می شود.

حال چرا وزارت بهداشت با علم بر اینکه اطلاع رسانی دیرهنگام و سهل انگاری درباره ویروسی که در حال فراگیری در کل جهان است، می تواند منجر به حس بی اعتمادی شود، این اقدامات را انجام داده، نشان از ناکارآمدی این وزارت خانه و مسئولان آن است.

حال پس از فراغت نمایندگان مجلس وقت نظارت دقیق و پاسخگو کردن دولت در زمینه شیوع کرونا در ایران است. این اقدام بدون هیچ گونه سیاسی کاری و تنها در ابعاد فنی و تخصصی باید صورت گیرد تا اخلالی در روند پیشگیری و مقابله با کرونا ایجاد نشود.

ولی چرا مسئولان دولتی و برخی از نهادها از پنهانکاری درس نمی گیرند یا با اقداماتی برداشت پنهانکاری را به جامعه تزریق می کننند، گویای یک نوع سیاست ورزی اشتباه در مواجهه با مردم کشورمان است که آنها را نامحرم می دانند. روندی که در برجام و قرارادادهای بین المللی، اعلام شبانه قیمت بنزین و … تکرار شده و درسی از آنها گرفته نشده متاسفانه….

کدمطلب:M98120402


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای برقراری امکان تعامل با شما کاربر محترم خواهشمند است شماره همراه خود را در فیلد مربوطه وارد نمایید.شماره موبایل شما در سایت منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا