کلید روزی

عارف ربانی مرحوم حاج اسماعیل دولابی

رزق، مقدر و مقسوم است و رزاق خداست، رزقمان هنر ما نيست و حرص و تقلاي ما آن را زياد نخواهد کرد.

حتي يک ساعت به فکر رزقت نباش، به دنبال کسب و کار هم که مي‌روي، بدان که در رزق، فاعل تام، خداي متعال است، ان الله هوالرزاق ذوالقوة المتين: هر آينه، خداوند همان روزي دهنده نيرومند و محکم کار است.

 

رزق دو گونه است

رزق دو گونه است، يکي آن که تو را طلب مي‌کند و يکي آن که تو در طلب او هستي و عاقبت به تو نمي‌رسد، جز آن چه در طلب توست. رزق روحي هم همين طور است.

 

امور دنيوي خود را به خدا واگذار کن

اگر امور دنيوي خود را به خدا واگذار کني، امور اخروي را نيز خدا تأمين خواهد کرد، اما اگر بخواهيم امور دنيايي خود را با تقلاي خودمان تأمين کنيم، ضمن اين که چون رزق مقدر و مقسوم است، تقلاي بيهوده و بي ثمري است، آخرتمان را هم تباه کرده‌ايم.

 

نگران آينده نباش

تا به حال آنچه رزقت بوده، مصرف کرده‌اي و آنچه رزقت نبوده، به تو نرسيده است. حتي آنچه را از راه حرام تهيه کردي و خوردي، حرص و تقلايت آن را نجس کرد، و الّا اگر صابر بودي، همان رزق از راه حلال، همان وقت به دستت مي‌رسيد. پس زاهد حقيقي تو هستي، چون ذره‌اي بيش از رزق خود نخورده‌اي. از اين به بعد هم همين طور خواهد بود، پس نه نسبت به گذشته غصه داشته باش و نه نگران آينده باش.هر چيزي که به تو نرسيده، بدان که از اول مال تو نبوده است.

 

خدا مقدر كرده است

حضرت رضا(ع) مي‌فرمايند: {وقتي خداوند امري را اراده کند، عقل عبد را مي‌گيرد و آن کار را به دست او جاري مي‌کند، بعد عقلش را به او باز مي‌گرداند.} بسياري از خيراتي که خدا به ما رسانده، اين‌گونه بوده است و الّا اگر به عقل خودمان بود، آن کار را نمي‌کرديم.

 

خدا روزي ميدهد

{ان الله يرزق من يشاء به غير حساب} همانا خداوند، هرکس را که بخواهد بي حساب روزي مي‌دهد.

به غير حساب سه معني دارد:

1- آن چه را مي‌دهد، به اين حساب نبوده که در قبال حسناتي باشد که انجام داده‌اي.

2- از آن چه داده، حساب نمي‌کشد.

3- بي اندازه و بي حساب و زياد مي‌دهد.

 

گله و شکايت نکن

خدا در مورد روزي‌اي که به مومنين داده است، از آن‌ها حساب نمي‌کشد و سوال نمي‌کند، بلکه از دلشان و محبتشان که امانت خدا نزد مومن است، سوال مي‌کند که به چه کسي سپرده‌اند.

حالا که خدا از روزي سوال نمي‌کند، تو هم از او سوال نکن، چون دستور دادن به صاحب‌خانه، عيب است. گله و شکايت هم نکن. اگر هم يک وقت از دهانت پريد، زود استغفار کن.

 

انفاق راه رهايي از فقر

قرآن فرمود: من قدر عليه رزقه فلينفق: هر کس روزي‌اش تنگ شد، پس بايد از همان چيزي که دارد انفاق کند.

اميرالمومنين(ع) فرمودند: اذا املقتم فتاجروا الله بالصدقه: هنگامي که فقير شديد، پس با صدقه دادن با خدا تجارت کنيد، صدقه کليد رزق است.

 

منبع: مجله چهل و دو – شماره 6 – آبان و آذر 93

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای برقراری امکان تعامل با شما کاربر محترم خواهشمند است شماره همراه خود را در فیلد مربوطه وارد نمایید.شماره موبایل شما در سایت منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا