کوتاه ولی کاربردی: نشانه کمبود آهن در کودکان
اگر کودک علاقه به لیسیدن گچ دیوار و مهر پیدا کند این موضوع می تواند علایم کمبود آهن در بدن او باشد.
لذا فقر آهن دارد و باید به جای قطره آهن، حتماً از آب آهن تاب تغلیظ شده استفاده نماید.
گردآورنده: عاطفه مهناوی
اب اهن تغلیظ شده چی هست؟
لطفا کامل توضیح دهید
باسلام و احترام
آب آهن تاب تغلیظ شده:
به آبی اطلاق می شود که سرشار از آهن می باشد. برای تهیه آب آهن تاب تغلیظ شده،به دفعات آهن گداخته شده در کوره را داخل آب سالم فرو کنید. با این کار آب، طعم آهن به خود می گیرد و رنگ آن نیز تیره می شود.
آب آهن تاب تغلیظ شده برای افرادی که دارای کم خونی یا فقر شدید آهن هستند، توصیه می شود و آنان می توانند به عنوان جایگزین آب نوشیدنی، تا زمان رفع فقر آهن از این آب استفاده نمایند. آب آهن تاب تغلیظ شده، مضرات قرص آهن را ندارد. این آب برای کودکان نیز قابل استفاده است و مضرات قطره آهن را نیز ندارد. آب آهن تاب تغلیظ شده را می توانید از مطب یا عطاری های مورد تایید تهیه نمایید. قابل توجه این که در بعضی از شهرستان ها توسط آهنگران به سفارش عطاری ها، آب آهن تاب تغلیظ شده تهیه می گردد.
تذکر :
– برای گداخته شدن آهن، استفاده از شعله مستقیم گاز که حاوی گازهای سمی می باشد توصیه نمی گردد. این کار باعث جذب سموم در آهن و ورود آنها به داخل آب می شود. لذا آهن حتماً باید در کوره تحت حرارت قرار گیرد.
– در پاسخ به برخی از سوالات قدیمی درج شده در سایت، به آب آهن تاب تغلیظ شده، عرق آهن نیز اطلاق شده است که منظور همان آب آهن تاب تغلیظ شده است که نام مناسب تری برای آن می باشد.
آب آهن تاب معمولی:
آب آهن تاب معمولی به آبی اطلاق می شود که حاوی مقداری آهن می باشد. برای تهیه این آب می توانید مقداری آب سالم را در حالی که یک کفگیر حسوم یا یک عدد نعل اسب (یا یک تکه فلز آهن کوره رفته) در ظرف آب قرار داده شده است، بجوشانید.با این کار با توجه به این که نسبت به آب آهن تاب تغلیظ شده، مقدار کمی یون آهن در آب آزاد می گردد، آب طعم آهن به خود نمی گیرد و رنگ آن نیز تغییر نمی کند.
با توجه به شایع بودن فقر آهن در جامعه کنونی، توصیه می گردد برای مصرف روزانه آب آشامیدنی، همیشه یا برخی موارد از آب آهن تاب معمولی استفاده نمایند.
این آب برای کودکان نیز قابل استفاده است و درمانی که کودک به فقر شدید آهن دچار نباشد، نیاز آهن کودکان را تامین می کند و مضرات قطره آهن را ندارد.
تذکرات کلی :
– توصیه می شود، حتماً خانمهای باردار و کودکان، بجای استفاده از قرص یا قطره آهن از آب آهن تاب معمولی یا تغلیظ شده استفاده نمایند.
– برای جوشاندن آب، حتماً از ظروف مورد تایید مانند ظروف مسی یا برنجی استفاده نمایید.
با توجه به این که برنج، آلیاژی از مس و روی (Cu+Zn) می باشد با جوشاندن آب در ظروف برنجی، یون مس و روی نیز که بدن به آنها به مقدار زیادی نیاز دارد در آب آزاد می شود.
لازم به ذکر است فلز روی با آلیاژ رویی متفاوت هست. فلز روی به زینک (zink) مشهور هست و ظروف رویی که در قدیم وجود داشته است، آلیاژی از مس و قلع (Cu+Sn) می باشد که در حال حاضر تولید نمی شود،لذا تمام ظروف به نام روحی یا رویی که در بازار هست از جنس آلمینیوم می باشند که بسیار مضر هستند.
بهترین ظرف برای جوشاندن آب، سماور یا کتری های برنجی است.
گروه مدیریت سایت