مقاله شماره بیست و دوم: سم دیازینون اثرات جبران ناپذیری بر رشدو عملکرد مغزی در زمان جنینی و مشکلات بلوغ جنسی در بزرگسالی را موجب می شود!!

عنوان پیشنهادی در سایت: این سم جنین شما را تهدید می کند.

مقاله علمی شماره 22: اثرات نوروبیولوژیکی قرارگیری پیش‌زایشی در معرض ارگانوفسفره دیازینون در موش‌ها

موش‌های باردار روزانه دوزهای ۰، ۰.۱۸ یا ۹.۰ میلی‌گرم دیازینون به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در طول دوران بارداری دریافت کردند. مادران در تمام گروه‌های دوز زایمان کردند و فرزندان زنده و به‌ظاهر طبیعی به دنیا آوردند. با این حال، توله‌هایی که از مادرانی با دوز بالای این ارگانوفسفره به دنیا آمدند، به‌طور معناداری کندتر از گروه کنترل رشد کردند و در سن یک‌ماهیگی به‌طور معناداری کوچکتر باقی ماندند. فرزندان مادرانی که دوز پایین‌تری دریافت کردند، به‌ظاهر تحت تأثیر قرار نگرفتند، اما آزمایش‌های رفتاری سیستماتیک انحرافات جزئی از سیر طبیعی توسعه را نشان داد، که با تأخیرهای معنادار در ظاهر بازتاب تماس و بلوغ جنسی (نزول بیضه‌ها یا باز شدن واژن) مشخص شد. فرزندان بالغ مادرانی که در معرض دوزهای هر دو نوع سموم قرار گرفته بودند، در آزمون‌های چسبندگی به میله و سطح شیب‌دار عملکرد ضعیف‌تری در استقامت و هماهنگی نشان دادند. علاوه بر این، فرزندان گروه ۹.۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم، سرعت‌های دویدن کمتری در آزمون ماز لاشلی III و استقامت کمتری در آزمون شنا داشتند. مغزهای به‌دست‌آمده پس از قربانی کردن در سن ۱۰۱ روزگی، آسیب‌شناسی عصبی در مغزهای جلو فرزندان به‌دنیا آمده از مادرانی که در معرض دوز بالاتر بودند را نشان داد. با وجود اختلالات عملکردی در فرزندان گروه دوز پایین، آسیب‌شناسی مغزی مرتبطی تحت میکروسکوپ نوری مشاهده نشد.
pdfشماره 22

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای برقراری امکان تعامل با شما کاربر محترم خواهشمند است شماره همراه خود را در فیلد مربوطه وارد نمایید.شماره موبایل شما در سایت منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا