تأثیرات عرق هوفاریقون و گیاه آن برای درمان ایدز
کدمطلب:980209 18PC
پی نوشت احیای سلامت:
۱_ گیاهی که به چای کوهی معروف است با گیاه هوفاريقون متفاوت است.
چای کوهی یا چای چوپان یا چای پشمی (نام علمی: Stachys lavandulifolia)
چای کوهی در بن چوبی، کوتاه، دارای ساقههای کرکدار متعدد به رنگ سبز یا تقریباً متمایل به خاکستری؛ گلهای خوشه مانند به رنگ صورتی، ارغوانی و به ندرت سفید یا متمایل به زرد، کاسه گل لولهای و پوشیده از کرک پرهای بلند، به رنگ سبز تا بنفش تیره و برگها به صورت ساقهای، پهن و دراز و خطی یا سرنیزهای میباشد.
۲_ بر اساس متن ذیل که از کتاب معارف گياهى، مرحوم حسین میر حیدر ج5، ص: 282 اخذ شده است گیاه هوفاريقون هم به چای کوهی معروف است ولی این تشابه عنوان است و منظور چای کوهی مصطلح نمی باشد:
هوفاريقون- چاى كوهى
در كتب طب سنتى «هوفاريقون»، «داذى رومى»، «گل راعى» و «قوريون» و به فارسى «علف چاى»، «گل هزار چشم» و «چاى كوهى» نام برده مىشود. به فرانسوى آن را siutrepelliM و laniciffo siutrepelliM و nommoc siutrepelliM و naej- tnias al ed rbreH و به انگليسى mucirepyH و yah draH و troW s’nhoJ. tS نامند. گياهى است از خانواده eaecacirepyH نام علمى آن. L mutarofrep mucirepyH و مترادفهاى آن. retaG laniciffo. H و. maL eragluv. H می باشد.
مشخصات
هوفاريقون گياهى است چندساله علفى با برگهاى متقابل بيضى كمى دراز. در پهنه برگها صدها نقطه شفاف غير حاجب ماورا كه شبيه سوراخ است ديده می شود به همين جهت اين گونه را پرفرراتوم يعنى سوراخ سوراخ نام گذارى كرده اند. ولى در حقيقت سوراخ نيست بلكه پرده نازك شفاف است كه غده هايى مملو از مايع و شيره قرمزرنگى است. گلها به رنگ سفيد يا زرد به صورت منفرد در قله ساقه به طور گروهى و مجتمع به صورت چترى در بالاى گياه در ماه هاى ارديبهشت تا مهر ظاهر مىشوند. گل آن كمى معطّر و داراى بويى شيبيه صمغ صنوبر است. ميوه آن به شكل كپسول كه در داخل آن تخمها جاى دارند.
۳_ در مطلب مربوط به درمان ایدز منظور گیاه هوفاريقون می باشد که باتوجه به تشابه عنوان ، در برخی از مطالب منتشر شده در فضای مجازی، عنوان و تصویر چای کوهی مصطلح، اشتباها درج شده است.