خواص بومادران

?نکته های شنیدنی?

#بومادران

در کتب طب اسلامی ایرانی با نام‌های <<بومادران>> و <<بوماران>> و نوعی برنجاسف و <<الف ورقه>> نامبرده شده و در اغلب مدارک، آن را برنجاسف و قیصوم یک‌جا نام می برند.

?نام های مختلف:
به فارسی کهن: ژابیثر_ ژابیز
به انگلیسی: Thousand weed
به فرانسوی: Achillee
نام علمی: Achillea millefolium

?در هندوستان بومادران به عنوان معرق، محرک تونیک، مقوی و قاعده آور تجویز می شود و معتقدند که برای سرما خوردگی و گرفتگی مجاری تعریق و آغاز تب، مفید است.

نوشته های مشابه

?طبق نظر حکمای طب سنتی ایران، بومادران از نظر طبیعت، گرم و خشک است و از آن به مثابه عامل محرک، ضد هیستری و قاعده آور استفاده می شود.

?سابقاً در آلمان برای کنترل صرع تجویز می شده است.

?بومادران برای تقویت معده، به عنوان بادشکن و در موارد ترش کردن غذا، اثر مفید دارد.

?عرق این گیاه، مدر است و در مورد دفع سنگ کلیه نیز مفید می باشد. فشار خون را کاهش می دهد. برای قطع خونریزی بواسیر خونی، به عنوان استعمال خارجی کاربرد دارد.

?همچنین شستن زخم ها و شقاق پستان ها با بومادران، التیام بخش است و چون قابض است، خوردن آن برای قطع ترشحات مخاط رحم و دفع اخلاط خونی و قطع اسهال های ساده نیز مفید است.

?علاوه بر موارد فوق، برای رفع گاستریت حاد و مزمن، بند آوردن خونریزی از بینی، رفع بی خوابی، اختلالات بینایی و وجود خون در ادرار مؤثر است.

?در محافل گیاه ‌درمانی آمریکا، از بومادران برای کاهش قند خون و همچنین در موارد بیماری برایت (افزایش آلبومین در ادرار، که نوعی بیماری مزمن کلیوی است و نیز استسقا) استفاده می شود.

? در مناطق خاور دور، از بومادران به عنوان قابض و ضد اسپاسم استفاده می شود. همچنین در موارد سرماخوردگی، آرام کردن اعصاب، معالجه کولیک و قطع خونریزی تجویز می‌شود و در عین حال قاعده آور است.

منبع: ?منبع: معجزات عرقیات گیاهی، دکتر محمد دریایی، صفحه ۴۹

کدمطلب:‌971219 8PC


خواص بومادران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا