مقاله شماره هفتم : سم دیازینون پانکراس و کبد را نابود می کند!!

تغییرات عملکردی و هیستولوژیکی پانکراس و کبد در موش‌ها پس از تجویز حاد و تیمار زیر حاد دیازینون

پیشینه/هدف: آفت‌کش‌های آلی فسفره (OPs) به طور گسترده در کشاورزی و جنگل‌داری در سراسر جهان استفاده می‌شوند و کاربرد آنها یک مشکل بهداشتی اصلی برای انسان و حیوانات است. هدف از این مطالعه، بررسی امکان سازگاری ارگانیسم با تجویز طولانی مدت دوز پایین دیازینون است.

روش‌ها: این مطالعه بر روی 60 موش صحرایی نر نژاد ویستار انجام شد. 30 موش اول به چهار گروه دیازینون (n=6) و یک گروه کنترل (روغن ذرت) تقسیم شدند. دیازینون به صورت خوراکی و یک‌بار با دوزهای 200، 400، 600 و 800 میلی‌گرم بر کیلوگرم (یک دوز – یک گروه) تجویز شد. غلظت گلوکز، فعالیت آلفا-آمیلاز و فعالیت نسبی ایزوآنزیم‌های LDH1-LDH5 در خون 24 ساعت پس از تجویز اندازه‌گیری شد. 30 موش باقی‌مانده به دو گروه دیازینون (n=10) و یک گروه کنترل (روغن ذرت) تقسیم شدند. گروه اول به مدت 7 روز و گروه دوم به مدت 14 روز با 55 میلی‌گرم بر کیلوگرم دیازینون (1/10 ارزش LD50 قبلی) درمان شدند. هیستوپاتولوژی پانکراس و کبد و فعالیت نسبی ایزوآنزیم‌های LDH در خون پس از اتمام هر دوره زمانی تعیین شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای برقراری امکان تعامل با شما کاربر محترم خواهشمند است شماره همراه خود را در فیلد مربوطه وارد نمایید.شماره موبایل شما در سایت منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا