پاسخ نماینده مجلس به بی توجهی وزیر بهداشت به روش بخور جوش شیرین در درمان کرونا

 نماینده مجلس شورای اسلامی: با توجه به درمان های گرانی که در کل دنیا وجود دارد و با وجود کشف واکسن، هنوز هم شک و تردیدهای بسیاری پیرامون درمان کرونا وجود دارد و شاید در بوته آزمایش قرار گرفتن روش های سنتی بتواند درمانی کم هزینه و شاید بی هزینه برای این بیماری منحوس باشد.

این روزها سروصداهای بسیاری پیرامون طب نوین و طب سنتی به پا شده است از چالشی که معاون وزیر در تمسخر طب سنتی به پا کرده تا بی توجهی به درخواست دکتر روازاده پیرامون درمان سنتی کرونا. اما آنچه مهم است اینکه طب سنتی در ایران از سابقه دیرینه ای برخوردار است و حتی با دین و اعتقادات مردم ارتباطی نزدیک دارد.

 

حسینعلی حاجی دلیگانی  درباره درخواست دکتر روازاده برای درمان کرونا به شیوه های سنتی و استفاده از بُخور جوش شیرین می گوید: احساس من این است که یک بخشی از این بی توجهی ها و به عبارتی کارشکنی ها به این دلیل است که مسئولان وزارت بهداشت نمی خواهند به خود زحمت بررسی روش ها و ترکیبات گیاهی در طب سنتی و آنچه در روایات آمده را بدهند.

 

وی همچنین گفت: از طرفی برخی صنف ها از جمله بخش بهداشت و درمان این حالت را دارد که یک دید حلقه ای و دایره ای نسبت به طب نوین  دارند و حاضر نیستند مطالبی که به طور تجربی و آکادمیک فرا گرفته اند، مورد نقد قرار بگیرد.

 

حاجی دلیگانی ادامه داد: برخی پزشکان نمی توانند ببینند روش های درمانی دیگری غیر از آنچه آنها خوانده اند وجود داشته باشد. لذا برخی از افراد، نگاه نادرستی نسبت به طب سنتی دارند از طرفی برخی از آنها هم اغلب در کشورهای غربی درس خوانده اند و حرفشان این است که این دارو در طب نوین نیست. درست است، ممکن است این دارو و روش درمانی در کتب طب نوین و غربی نباشد؛ چرا که این طب، طب سنتی و ایرانی و اسلامی ما است و مسلماً آنها چیزی از آن نمی دانند.

 

نماینده مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: اما مسئله اینجاست که این امر با آزاد اندیشی منافاتی ندارد و ممکن است روش های درمانی و داروهایی غیر از آنچه در طب نوین است وجود داشته باشد. چنانچه ما در طب چینی که امروز خیلی هم توسعه یافته و دانشگاه های بسیاری در این کشور آن را تدریش می کنند، این مهم را داریم.

 

حاجی دلیگانی خطاب به مسئولان وزارت بهداشت گفت: اصلاً شما بیایید این داروها و روش ها را بررسی و با دلائل معقولی آن را رد کنید نه اینکه بدون دلیل، آزمایش و امتحان آن را رد می کنید.

 

وی با بیان اینکه روش جوش شیرین دکتر روازاده برای درمان کرونا بدون توجه رد می شود و حتی مورد آزمایش قرار نمی گیرد، افزود: دقیقاً بحث ما هم همین است و تذکری هم که من به وزیر بهداشت دادم همین است، شما بیایید این مهم را بررسی و آزمایش کنید و با روش های علمی آن را رد کنید نه اینکه پاسخ های کلیشه ای به آن بدهید. وزیر بهداشت هم پاسخی به آن داده که برخی از محتوای آن قابل نقد است.

 

این نماینده مجلس ادامه داد: با توجه به درمان های گرانی که در کل دنیا وجود دارد و حتی با وجود کشف واکسن، هنوز هم شک و تردیدهای بسیاری پیرامون درمان کرونا وجود دارد و شاید در بوته آزمایش قرار گرفتن روش های سنتی بتواند درمانی کم هزینه و شاید بی هزینه برای این بیماری منحوس باشد.

 

وی با اشاره به تمسخر طب سنتی از جانب معاون وزیر گفت: من از آقای ملک زاده واقعاً تعجب می کنم و انتظار ندارم با مسائل علمی و طبی کهن و دیرینه که هنوز کتب علمی آن -کتاب بوعلی سینا- در دانشگاه های پزشکی تدریس می شود و خیلی دیگر از دستورات و روش های آن در کنار طب نوین گره گشای درمان بیماری هاست، این چنین سلیقه ای برخورد شود.

 

حاجی دلیگانی در ادامه افزود: آنها می توانند مستدل وارد شده و اگر نقدی بود و در آزمایش جواب نداد، خیلی علمی شیوه های طب سنتی را رد کنند. طب سنتی هم یک علم و روش درمان است و لذا انتظار می رود با روش علمی مورد توجه قرار گرفته و با همین روش ها و منطقی بررسی شود، نه اینکه مورد تمسخر و اهانت قرار گیرد آن هم از جانب کسی که در قامت معاونت یک وزارت مهم در حال خدمت است؛ چرا که این طب، با مردم، اعتقادات و باورهای آنها غیر از جنبه علمی آن سروکار دارد.

 

وی با اشاره به این مهم که شرایط کرونایی در کشور نشان داد که نوع درمان رایج در کشور یعنی درمان شیمیایی و طب نوین کارایی لازم را در مقابل بیماری هایی که ممکن است در آینده هم گریبان جامعه بشری را بگیرد ندارد، افزود: ما در درمان کرونا هم تاکنون داروی مؤثری در بخش شیمیایی نداشته ایم اما در طب گیاهی، برخی موارد را مدعی شده اند که این دارو می تواند پیشگیری کننده یا حتی درمان کننده باشد. انتظار این می رود که پس از بررسی، مطرح شود به این دلایل علمی این مورد درست است یا درست نیست.

 

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره بر اینکه طب سنتی ایرانی و اسلامی متولی خاصی ندارد، در وزارتخانه هم به دفتری بسنده شده که البته قبلاً جایگاه بهتری داشته ولی بعدها به یک دفتر در یک معاونت تنزل یافته است، گفت: وزارت بهداشت ورود مناسبی به موضوع طب سنتی نداشته است. اگر اختلافات سلیقه ای و برخوردهای سلیقه ای با این طب کنار گذاشته شود و با روش های علمی با آن برخورد شود و مشترکات روش های سنتی و روش های نوین و علمی و آزمایش شده در کنار هم قرار گیرد و اختلافات کنار گذاشته شود، امیدواری برای درمان برخی بیماری های امروز، مانند همین کرونا بیشتر می شود.

 

وی در پایان ضمن تأکید بر استفاده از فرصت پیش آمده برای طب سنتی گفت: طب امروز و داروهای شیمیایی نتوانسته پاسخی برای درمان کرونا داشته باشد و همین عدم کارایی روش های نوین در درمان، فضایی را برای بیشتر مطرح شدن طب سنتی و اسلامی باز کرده است، لذا این فرصت مناسبی است و طب سنتی باید از آن استفاده کند.

 


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای برقراری امکان تعامل با شما کاربر محترم خواهشمند است شماره همراه خود را در فیلد مربوطه وارد نمایید.شماره موبایل شما در سایت منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا