رژیم غذایی متنوع ایرانیان باستان
محققین با انجام آزمایشات دی ان ای متوجه شدند که کشاورزان ایران باستان رژیم غذایی با تنوع بالایی داشته اند.
به گزارش خبرگزاری مهر، مطالعات انجام گرفته نشان می دهد، کشاورزی در میان ملل اولیه نمی تواند به سرعت شیوع پیدا کرده باشد اما تنوع کشاورزان اولیه در منطقه خاورمیانه بسیار شگفت آور است.
بر اساس آزمایشات انجام گرفته بر روی دی ان ای ۴ دامدار با قدمت ۹ هزار و ۱۰ هزار سال در کوه های زاگرس ایران که سه تن از آنها در تپه «عبدالحسین» و یک نفر دیگر در غار «وزمه» شناسایی شدند، مشخص شد که افراد این منطقه دارای رژیم غذایی متنوعی از غلات بوده اند.
این تحقیقات به سرپرستی پروفسور «جواچیم برگر» از دانشگاه Mainz آلمان و مرجان مشکور و فریدون بیگلری از موزه ملی ایران انجام شده است.
کشاورزان این منطقه حرفه کشاورزی را به افغانستان، پاکستان، اردن و فلسطین اشغالی و دیگر مناطق ایران توسعه داده اند. همچنین اجداد برخی از کشاورزان مناطقی از آسیا، اروپا و آفریقا از زاگرس بوده اند.
با انجام مطالعات انجام گرفته بر روی منطقه ای به نام «Fertile Crescent» که محدوده ای بین خلیج فارس تا ترکیه و جنوب مصر را در بر می گیرد و ساکنان آن در حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار سال پیش به کشاورزی مشغول بوده اند، کشاورزان این منطقه از تنوع بالایی در امور کشاورزی برخوردار بوده اند.
در واقع در قسمت های مختلفی از این منطقه و در یک زمان، افراد مختلفی زمان خود را به کاشت غلات و دامپروی اختصاص می دادند و کشاورزان باستانی در قسمت غربی آنتالیا به عنوان اولین کشاورزانی بوده اند که این حرفه را به اروپا انتقال داده اند.
نتیجه این تحقیق در نشریه «ساینس» منتشر شده است.