فعالین طب سنتی به میدان بیایند / از وزارت بهداشت مطالبه می کنیم
میرمحمدی میبدی در گفتگو با حکیم نیوز مطرح کرد:
فعالین طب سنتی به میدان بیایند / از وزارت بهداشت مطالبه می کنیم
نماینده مردم تفت و میبد در مجلس یازدهم با اشاره به نامه یکی از فعالین طب سنتی به مجلس در خصوص آسیبی که به طب سنتی وارد شده است، گفت : فعالین طب سنتی باید به میدان بیایند و انتظاراتشان را از وزارت بهداشت مشخص کنند و ما به عنوان کمیسیون بهداشت و درمان بر این امر نظارت کرده و این حق فعالین طب سنتی را از وزارت بهداشت مطالبه کنیم.
در راستای نامه دکتر روازاده درمانگر طب سنتی بخطاب به نمایندگان مجلس یازدهم در خصوص آسیبی که تنزل طب سنتی از معاونت در وزارت کار به یک دفتر ایجاد کرده با دکتر«سید جلیل میرمحمدی میبدی» منتخب مردم تفت و میبد در مجلس یازدهم به گفتگو نشسته ایم. این مصاحبه را پیش رو دارید.
*جناب دکتر میرمحمدی ! اخیرا یکی از فعالین طب سنتی در خصوص آسیب جدی به طب ایرانی – اسلامی با تنزل جایگاه آن در وزارت بهداشت و لزوم توجه به ارتقای آن با توجه به ابلاغ سیاست های رهبری در خصوص سلامت، نامه ای خطاب به مجلس نوشته اند؛ شما به عنوان نماینده مردم در مجلس یازدهم نظرتان در این خصوص چیست؟ شما چه کاری می توانید انجام دهید؟
ببینید بحث طب سنتی ، ایرانی و اسلامی به عنوان یک طب مکمل شاخته می شود یعنی نه طب نوین کامل کامل است و نه طب سنتی؛ به نظر من با توجه به دغدغه های فعالین این حوزه اگر سیاست ها به سمت و سویی برود که این دو طب در کنار هم قرار بگیرند و به صورت تکمیل کننده یکدیگر نقش ایفا کنند، می تواند بسیار مفید باشد.
نکته بعدی ورود افراد غیر متبحر و کسانی است که سرشته درستی در این طب ندارند و مبادرت به درمان و تجویز دارو حتی داروهای گیاهی از سوی آنها و ادعای اینکه من درمان کامل مثلا سرطان را با طب سنتی، ایرانی و گیاهی و … انجام می دهم یا فلان بیماری های مزمن را کامل مداوا می کنم در حالیکه سواد کافی در بحث شناخت بیماری ها هم ندارند یکی دیگر از آسیب های جدی به این طب شده است.
با این حال یک قدم خوبی که در این مسیر برداشته شده، تربیت نیروهای متخصص در این زمینه است که امیدواریم این افراد با کارهای تحقیقی و پژوهشی کافی و کامل بتوانند طب سنتی را کامل جا بیاندازد چرا که هنوز خیلی در این زمینه باید کار شود. متولیان این رشته چه در سطح وزارت بهداشت و چه در سطح دانشگاهها به ویژه اعضای هیئت علمی این رشته باید در زمینه تحقیق و پژوهش در کلیه درمانهایی که می شود انجام شود، تلاش کنند و اگر این کار به صورت عملی و بنیادین در دانشگاه ها فرهنگ سازی شود در آتیه ای نه چندان دور ما شاهد گسترش و تعمیق این رشته در درمان خیلی از بیماری ها در کنار طب نوین خواهیم شد.
*یکی از آسیب های جدی به طب سنتی با توجه به دغدغه فعالین این حوزه همان تنزل طب سنتی به یک دفتر ازمعاونت بود، در این زمینه و برای ارتقای آن چه برنامه ای دارید؟
ببنید ستاد، تشکیلات و اتاق و … باعث ارتقای این رشته نمی شود! این را مطمئن باشید؛ یک روز معاونت اجتماعی و روز دیگری فلان معاونت دیگر در وزارت بهداشت راه اندازی می شود و چند روز بعد باز آن معاونت حذف می شود لذا این تشکیلات قرار نیست خیلی در ارتقای آن تاثیرگذار باشد هر چند بی ربط هم نیست اما آنچه می تواند این رشته را سرآمد کرده و در بین اطبا و دانشگاه های علوم پزشکی جا بیاندازد تلاش مضاعف دست اندکاران و متولیان علمی این رشته است که بهترین افراد برای این کار اعضای هیئت علمی آن هستند که در سال های اخیر شاهد فارغ التحصیلی تعداد بسیار زیادی از اینها هستیم.
به نظر من وقت این نیست که این افراد به صرف بحث های درآمدزایی تنها مبادرت به زدن مطب و درمان کنند چرا که یکی از کارهای بزرگی که اینها می توانند انجام دهند استفاده از داشته های ایرانی و اسلامی در این طب و راستی آزمایی آن در مجموعه دانشگاه ها است. امروز در بحث داروهای گیاهی کشور خیلی کار داشته و بستر بسیار آماده ای دارد. آنچه ما با آن مشکل داریم که سبب شده به آن آسیب وارد شود و جا نیافتاده است دلیلش یکی تقابلی است که هم طب سنتی با طب نوین و هم طب نوین به طب سنتی دارد و دیگری هم ورود افرادی است که کارشان این نیست و سواد آن را ندارند و صرفا با دوره های یک ماهه، دوماهه و … وارد آن شده اند.
اگر همتی در اعضای هیئت علمی طب سنتی ایجاد شود در کنار طب نوین این دو رشته باید دست به دست هم داده و مکمل هم شوند و در چنین زمانی ما شاهد درمان قابل توجه در خیلی از بیماری ها خواهیم بود.
*شما خودتان با توجه به این دغدغه ها و نامه این فعال طب سنتی به مجلس و با توجه به منتخب شدن در مجلس یازدهم چه برنامه ای برای ارتقای این جایگاه دارید؟ با توجه به تقاضا و دغدغه فعالین این حوزه در خصوص ارتقای جایگاه وزارتی آن چه کاری می توانید انجام دهید؟
این سوال را اینگونه می توان پاسخ داد؛ مجلس دو وظیفه دارد یکی تقنین قانون و دومی نظارت است. اگر دوستان متولی این رشته احساس کردند برای پیشبرد این رشته و برای ارتقای جایگاه آن، خلا قانونی دارند، می توانند در قالب طرح به ما بدهند و ما از وزارت بهداشت درخواست می کنیم در قالب لایحه به مجلس بدهد و اگر در آن خلا قانونی وزارت بهداشت حاضر به ارائه لایحه نشد، با طرح در کمیسیون بهداشت و درمان به طرح تبدیل می شود تا انشالله رای بیاورد و بتواند این خلا را رفع کند. گرچه اعتقاد من این است که برای ارتقای این رشته ما در حال حاضر هیچگونه خلا و کمبود قانون نداریم که نیازی به در نظر گرفتن طرح و لایحه باشد.
فکر می کنم دوستان باید به میدان بیایند و انتظاراتشان را از وزارت بهداشت مشخص کنند و ببینند در جایگاه وزارت بهداشت چه کمک هایی می توانند به اینها بکنند که ارتقا پیدا کند و ما به عنوان منتخبان و نمایندگان مجلس و کمیسیون بهداشت و درمان بر این امر نظارت کرده و این حق فعالین طب سنتی را از وزارت بهداشت مطالبه کنیم تا انجام شود.