فقدان برنامه ریزی و ضعف عملکرد وزارت بهداشت

نماینده مردم تبریز و آذرشهر در مجلس عنوان کرد؛

بیگی گفت: موضوع بهداشت و درمان یکی از مطالبات جدی مردم و از وظایف حکومت است که با بکار گیری امکانات و نیروهای متخصص و سامان دادن به مراکز آموزشی و همچنین ورود بخش خصوصی به شکل نظام مند برای تولید دارو و مشارکت در امر بهداشت و درمان محقق شود.

«احمد علیرضا بیگی» در گفت‌و‌گو با راه دانا در خصوص برخی سیاست زدگی ها در بدنه وزارت بهداشت ابراز کرد: موضوع بهداشت و درمان علی الظاهر در ابتدای دولت آقای روحانی به عنوان نقطه قوت دولت ایشان معرفی میشد

خصوصا با موضوع تحول درمان؛ و بودجه قابل توجهی حدودا ۳۷ هزار میلیارد تومان ردیف اعتباری که هر ساله برای این بخش تعریف و به آن  اختصاص داده  می شود.

وی با اشاره به برخی بی برنامگی ها در وزارت بهداشت ادامه داد: به واسطه فقدان برنامه ریزی این فرصت ارزشمند برای اینکه ما بتوانیم یکی از اساسی ترین وظایفی که قانون اساسی برای دولت در بهداشت و درمان منظور کرده محقق کنیم، از دست رفت.

نماینده مردم تبریز و آذر شهر تاکید کرد: عملا با ضعف برنامه ریزی و عدم تحقق یک شیوه نظام مند که دربرگیرنده منافع مردم باشد، خیلی از فرصت ها از دست رفت.

بیگی با بیان اینکه این موضوع به واسطه تعارض منافع اتفاق افتاد، افزود:  اگر اکنون ما به  دنبال یافتن یک وزیر بهداشت و درمان هستیم علاوه بر شرایط عمومی که برای همه کارگزاران نظام در نظر داریم این موضوع تعارض منافع هم خیلی تعیین کننده است.

وی توضیح داد: اینکه وزیر خود خریدار دارو، تولیدکننده دارو، وارد کننده دارو و فروشنده دارو است  و یک شبکه در درون بهداشت و درمان به این موضوع ورود دارند همان تعارض منافع است،

من در صحبت های خودم در موضوع آقای قاضی زاده هاشمی این  امررا مطرح کردم و بعد هم آقای نمکی که بعد ایشان وزیر شدند روی همه این موضوعات صحه گذاشتند و این امر را تایید کردند که این تعارض منافع  میتواند امنیت سلامت مردم را مورد آسیب قرار دهد.

بیگی با اشاره به مولفه های مورد نیاز برای وزیر بهداشت که بتواند در مسیر تحقق وظایف وزارت بهداشت حرکت کند، گفت: ما نیازمند یک فرد برنامه ریز بدون پشتوانه دارو و درمان در کشور هستیم که بتواند حقوق ملت ایران را که همانا بهره مندی از سطح معقول بهداشت و درمان است را محقق کند

و منابع دولتی قابل توجهی که به این موضوع اختصاص پیدا میکند در مسیر  منافع مردم نه گروه های ذینفع مورد استفاده قرار بگیرد.

این نماینده مجلس یازدهم ابراز کرد: موضوع بهداشت و درمان یکی از مطالبات جدی مردم و از وظایف حکومت است که با بکار گیری امکانات و نیروهای متخصص و سامان دادن به مراکز آموزشی و همچنین ورود بخش خصوصی به شکل نظام مند برای تولید دارو و مشارکت در امر بهداشت و درمان محقق شود.

وی با بیان اینکه موضوع بهداشت و درمان یک سطح پذیرفته شده است که یک فرمول همگانی جهانی دارد ادامه داد: ما ناچار به تبعیت  از شیوه جهانی هستیم که دارد اعمال میشود و طبیعتا بحث تعارض منافع در همه ابعاد به ویژه در موضوع طب اسلامی می تواند براساس فرهنگ دیرینه و اسلامی ما که همواره مورد توجه بوده است و جزو باورهای مردمی است هم مورد اهتمام قرار گیرد.

بیگی گفت: مازمانی می توانیم  به این مهم دست پیدا کنیم که بتوانیم نقش بیمه ها و ورود بخش خصوصی به  بیمه درمان را اعتبار و جایگاه داده و امکان رقابت فراهم کنیم.

ولی متاسفانه شاهدیم وزارت بهداشت،  هم تولیت بیمه گری و هم درمان را به عهده دارد که این فقدان تفکیک  باعث بسیاری از تعارضات منافع شده است که البته موضوع لاینحلی هم نیست چنانچه بیمه سلامت همگانی را می توان با ورود رقابتی بخش خصوصی و دادن حق انتخاب به مردم حل کرد.

وی تاکید کرد:  اگر خواسته مردم نادیده گرفته شود مجدد گرفتار همان مشکلات قبلی خواهیم شد.

استفاده از اعتبارات دولتی  در بخش بیمه  تنها برباد رفتن اعتبارات است؛ این موضوع باید به طور جدی با مشارکت مجلس، دولت و وزارت بهداشت مورد پیگیری قرار گیرد .

برگرفته از سایت جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران                    


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای برقراری امکان تعامل با شما کاربر محترم خواهشمند است شماره همراه خود را در فیلد مربوطه وارد نمایید.شماره موبایل شما در سایت منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا