مادری شغلی که در حال فراموشی است
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری مشهد، دکتر شکیبا محبیتبار در مراسم افتتاحیه جشنواره بزرگ «مادر محور سلامتی» در مشهد گفت: مادر محور خانواده است و از خانواده سالم است که جامعه سالم و بالنده پدید میآید. وقتی نقش مادر بودن را از زنان جامعه بگیریم در حقیقت سلامت جسمی و روحی جامعه را به مخاطره میاندازیم. متاسفانه امروز به بهانهی تجدد و پیشرفت،نقش مادری روز به روز کمرنگتر میشود.
وی افزود: طرح مادر محور سلامتی با هدف آشنایی مادران با سواد سلامت و طب ایرانی اسلامی برای اولین بار در کشور اجرا شده است و به عقدیده من این طرح نو باید در سطح کشور اجرایی شود.
وی اصول پاسداشت تندرستی را شامل تدابیر خوردن، آشامیدن، خواب و بیداری ، آبوهوا و سفر و اعراض نفسانی عنوان کرد و گفت: طب ایرانی اسلامی بر پایه اصول و مبانی منطقی و اسلامی بوده است و این رویکرد سبب حفظ کارآمدی این آموزهها از گذشته تاکنون شده است.
محبیتبار تصریح کرد: در کشور ما پزشکان در راستای احیاء طب ایرانی اسلامی تلاش بسیار داشتند و راهکار اصلاح سبکهای غلط کنونی احیای سبک زندگی اسلامی ایرانی است.
وی با بیان اینکه امام رضا(ع) بر تغذیه سالم و کامل در جهت حفظ سلامت و تقویت قوای جسمی تاکید کردهاند؛ عنوان کرد: در گذشته مادران ما با شیوهها و روشهای ساده و سنتی که وامدار فرهنگ دینی ما بود؛ نقش موثری را در تامین سلامت جسمی خانواده ایفا میکردند اما بیتوجهی به این مقوله امروزه سبب شده بیماریهایی همچون سندروم متابولیک ، دیابت، سرطان و… شیوع بیشتری یابد.
محبیتبار گفت: غم و تنهایی موجب تشدید بیماری میشود و تا وقتی اعراض نفسانی که علت یک بیماری شده برطرف نشود آن بیماری بهبود نمی یابد و در فرهنگ ایرانی اسلامی جسم و روان و روح متصل به هم هستند و جدای از همدیگر نیستند.
دبیر کمیته سلامت شورای فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی، در پایان به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: به فرموده مقام معظم رهبری مادران با زندگی کردن فرزند تربیت میکنند و هرچهقدر که زن عالمتر و هوشمندتر باشد در تربیت درست فرزندش موفقتر خواهد بود. نقش مادران در تربیت نسلها بیبدیل و فوقالعاده مهم و موثر است و نباید از این مهم غفلت کرد.