منع مصرف ژله
عنوان: |
مصرف ژله |
سن: |
36 سال |
جنسیت: |
مرد |
|
|
پرسش:
در بین افراد مصطلح است که مصرف ژله هم به هضم غذا کمک می کند و هم برای پوکی استخوان و تقویت مفاصل مفید است، لطفاً نظرتان را در این خصوص بفرمایید.
پاسخ :
- به هیچ وجه مورد تایید نمی باشد.
- متاسفانه یکی از دسرهایی که در سفرههای مهمانیها و مراسم مختلف به چشم میخورد ژلههای رنگارنگ با طعمهای مختلف میباشد.
- ژلههای رنگارنگ با طعم موز، پرتقال، توت فرنگی، آناناس، انار و … که از مواد شیمیایی و ژلاتین تهیه شدهاند یکی از بدترین مواد برای خوردن میباشد چرا که نه تنها شکر، مواد شیمیایی و اسانسهای بکار رفته در آن سودازا بوده و برای بدن ضرر دارند، بلکه باید بدانید مواد ژلاتینی برای معده بسیار مضر هستند، حتی اگر طبیعی هم درست شده باشد، باز طبع بلغمی آن برای هضم مشکل ایجاد میکند.
- امروزه در کنار انواع چیپسها و پفکها یکی از جذابترین تنقلات برای بچهها، پاستیل است، خوراکی نرم و چسبندهای که در اشکال مختلف و با رنگهای گوناگون تولید میشود.
- متاسفانه با این که بسیاری از خانوادهها در مورد محتویات این خوراکی اطلاعات کافی ندارند، پاستیل را در تقریباً در هر فروشگاه مواد غذایی میتوان پیدا کرد و در سبد خرید بسیاری از افراد دیده میشود.
- طعم دهندهها، رنگهای خوراکی، شکر، شربت گلوکز و ژلاتین موادی هستند که در ساخته شدن پاستیل به کار میروند.
- ژلاتيني که در ساخت ژله و پاستيلها استفاده ميشود از استخوان گاو و یا خوک به دست ميآيد.
- در ساخت پاستيل از گرد استخوان استفاده ميشود که به شکلات حالت ژله مانندي ميدهد و هنگام خوردن در دهان آب ميشود و بسيار چسبناک است. در مورد پاستیلها این باور وجود دارد که ژلاتین استفاده شده در این خوراکی خاصیت غضروف سازی دارد و برای استخوان ها مفید است، در حالی که این تصور اشتباه است و صحت ندارد.
- متخصصان تغذیه میگویند، پاستیل و ژله فاقد هر گونه کالری است اما در سالهای اخیر برخی از کارخانهها به آنها ویتامین c و مولتی ویتامین اضافه کردهاند که چون شیمیایی هستند، ضرر آن را بیشتر میکند و به اصطلاح گل بود و به سبزه نیز آراسته شد.
- از مضرات پاستیل میتوان به افزایش پوسیدگی دندان، وجود پریون ها (پروتئینهای بیماری زا) در برخی از انواع ژلاتین (که سبب تخریب مغز و نخاع میشود)، و انتقال بیماری از گاو به انسان (در صورتی که ژلاتین استخراج شده به طور صحیح فن آوری نشود) اشاره کرد.
- لذا همان گونه که قبلاً سفارش کردهایم، مجدداً توصیه میکنیم کلاً مصرف مواد کارخانهای ممنوع است.
منبع: کتاب پرسش و پاسخ حکیم دکتر روازاده