مهم ترین عامل ابتلا به پوکی استخوان
یک متخصص تغذیه در گفتگو با سلامت آنلاین هشدار داد:
سبک زندگی ناسالم، مهم ترین عامل ابتلا به پوکی استخوان
یک متخصص تغذیه حداکثر تراکم استخوان را در ۲۵ تا ۳۰سالگی اعلام کرد و گفت: ابتلا به پوکی استخوان به عوامل متعددی بستگی دارد که در این بین، سبک زندگی ناسالم، بیشتر از همه عوامل در پوکی استخوان نقش دارد.
دکتر محمدرضا وفا در گفتگو با سلامت آنلاین افزود: بالا رفتن تراکم استخوانی از دوران جنینی و در زمان بارداری مادر شروع می شود. عوامل تاثیرگذاری مثل تغذیه در پوکی استخوان نقش به سزایی دارد و برای حفظ سلامت استخوانها، تنها مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم کافی نیست.
وی عنوان کرد: در سالهای اول دوران رشد، منابع غذایی مانند پروتئین، لبنیات و موادغذایی حاوی ویتامینها A وD که در موازنه با کلسیم هستند، آنتی اکسیدانها، منیزیم، روی و منابع غذایی دیگر میتوانند سبب بالا بردن تراکم استخوانی شوند و از پوکی استخوان جلوگیری کند.
این متخصص تغذیه، افزود: علاوه بر آن نداشتن فعالیتهای ورزشی، سبک زندگی ناسالم، زندگی ساکن، الگوهای تغذیهای، میزان مصرف چای، نسکافه و نوشابه سبب میشود که زمینه ابتلا به پوکی استخوان در افراد فراهم شود.
وی عنوان کرد: اگر چنانچه در یک فرد از زمان جنینی موارد ذکر شده در آن رعایت نشده باشد تراکم استخوان فرد در زمان رشد به اندازه کافی نمیرسد و در سن ۲۵ تا ۳۰ سالگی به حداکثر خود نخواهد رسد.
وفا تصریح کرد: افرادی که بافت استخوانی آنان به دلیل پوکی استخوان رو به تخریب است پوکی استخوان آنها تنها از طریق روشها و دستورالعملهای پزشکی قابل کنترل خواهد بود و با عمل به آن میتوان روند تخریب بافت استخوانی را کندتر کرد، اما این بیماری کاملا قابل درمان نیست و تنها میتوان از پیشرفت آن جلوگیری کرد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد: با افزایش سن تراکم استخوان رو به کاهش می رود، بنابراین افراد باید برای جلوگیری از پوکی استخون از منابع غذایی که میتواند تراکم استخوان را حفظ کند استفاده کنند ونیز به فعالیتهای فیزیکی بیشتر که در جلوگیری از پوکی استخوان اهمیت دارد، بپردازند تا در سنین بالاتر کمتر به پوکی استخوان مبتلا شوند.