هروعده قلیان معادل 100 نخ سیگار !

استعمال دخانیات به طور کلی نه تنها مضرات فراوانی برای خود فرد مصرف‌کننده در پی دارد بلکه عوارض ناشی از آن در بیشتر مواقع اطرافیان فرد مبتلا به مصرف را نیز آزار می‌دهد.
دخانیات به طور کلی عامل اصلی بروز ۵۲ بیماری، ۲۴ نوع سرطان و ۱۲ درصد بیماری‌های غیرواگیر است و دود تحمیلی آن به افراد غیر مصرف‌کننده می‌تواند منجر به آسم، عفونت گوش میانی و عفونت ریه شود.
به گزارش ایسنا، دود ناشی از استعمال محصولات دخانی حاوی بیش از ۷۰۰۰ نوع ماده شیمیایی است که بیش از ۷۰ ماده آن سمی و سرطان‌زا است .
هروعده قلیان معادل 100 نخ سیگار !
بسیاری از مردم بر این باورند که استعمال قلیان خطر کمتری نسبت به سیگار دارد، در حالی که قلیان نه تنها به اندازه سیگار اعتیاد آور است، بلکه به دلیل شیوع آن در بین جوانان و شیوه استفاده از آن بسیار مضرتر از سیگار است.
با کشیدن قلیان افراد در هر دم و بازدم دود زیادتری را با نفس‌های عمیق‌تر نسبت به سیگار فرو می‌دهند و این روند ممکن است تا یک ساعت به طول انجامد.
همچنین استفاده مشترک از لوله‌های قلیان و افزودن اسانس‌های معطر و میوه‌ای،  بیماری‌های عفونی مانند تبخال، سل، هپاتیت، حساسیت و آلرژی را ایجاد می‌کند.
اما آنچه که بیشتر از سایر موارد بحران زا بودن قلیان را به رخ می‌کشد این است که مصرف هر نخ سیگار 360 میلی‌لیتر دود وارد ریه می‌کند در صورتی که هر پک قلیان به تنهایی ۴۰۰ میلی‌لیتر دود وارد ریه می‌کند بنابراین با در نظر گرفتن تعداد پک‌ها در هربار مصرف قلیان دودی برابر با مصرف ۱۰۰ نخ سیگار وارد بدن مصرف‌کننده خواهد شد.
بنابر اعلام جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات، باید بدانیم که دود تحمیلی مواد دخانی بر زنان باردار نیز اثرات سوء دارد که شامل زایمان زودرس و سقط جنین خواهد بود.
همچنین این دود بر روی جنین نیز آثاری چون وزن کم نوزاد هنگام تولد، اختلال در رشد ریه جنین، سندروم مرگ ناگهانی نوزاد، تشنج ناشی از تب،  کاهش ضریب هوشی کودک، اختلالات رفتاری و سایر حساسیت‌ها را به دنبال دارد.
آثار سیگار کشیدن والدین بر کودکان نیز می‌تواند به بیماری‌هایی چون آسم، عفونت گوش میانی، عفونت ریه، افزایش احتمال سیگاری شدن در سنین نوجوانی و جوانی و … منجر شود.
لازم به یادآوری است که توجه به رعایت حقوق افراد غیرسیگاری خصوصاً کودکان، زنان و بیماران امری است که امروزه در دنیا بخشی از حقوق شهروندان محسوب می‌شود و بر همین اساس طبق ماده هفت آیین‌نامه قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات به منظور حفظ سلامت عموم به ویژه محافظت در مقابل استنشاق تحمیلی دود سیگار، استعمال مواد دخانی در اماکن عمومی ممنوع است.

منبع:ایسنا

کدمطلب:A‍‍‍‍‍98041847


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای برقراری امکان تعامل با شما کاربر محترم خواهشمند است شماره همراه خود را در فیلد مربوطه وارد نمایید.شماره موبایل شما در سایت منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا