روایت یک خیانت/ اختلاط ۷۰۰هزار تن سنگ و خاک با گندم نانوایی‌ها/حیف‌ومیل سالانه ۱۲۰۰میلیارد تومان از بودجه دولت

خبر اختلاط گندم خریداری‌شده دولت با ۷۰۰هزار تن سنگ، شن، خاک و ضایعات و حیف‌و‌میل سالانه ۱۲۰۰میلیارد تومان بودجه دولت در خبرگزاری تسنیم منتشر شد. در ادامه این مطلب فیلمی از چگونگی تحقق این خیانت را (‌به‌تعبیر رئیس انجمن آردسازان) ببینید.

هرساله بیش از 700هزار تن سنگ، ماسه، خاک و ضایعات مخلوط با گندم از دلالان و کشاورزان خریداری می‌شود که موجب حیف‌ومیل 1200میلیارد بودجه دولت در هر سال می‌شود و برای سلامتی مردم هم مخاطره‌آمیز است.

به‌دلیل عدم رعایت برخی استانداردها دولت سالانه 1200 میلیارد تومان خرج خرید سنگ و خاک می‌کند که ظاهراً بخش عمده این پول هم به جیب دلالان فروش گندم و نه کشاورزان می‌رود.

این مسئله علاوه بر اینکه منافع بیت‌المال را هدر می‌دهد، سلامت مردم را نیز به مخاطره می‌اندازد، چرا که ممکن است همین گندم‌ها به‌همراه خاک و شن و سنگ در کارخانه تبدیل به آرد شود و در نانوایی‌ها به‌خورد مردم داده شود.

بر اساس نامه محمدرضا مرتضوی رئیس هیئت مدیره انجمن آردسازان به رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، دلیل اصلی ورود این حجم از ضایعات به خرید تضمینی گندم، عدم رعایت استانداردهای سازمان استاندارد توسط شرکت بازرگانی دولتی و استفاده از توری نامناسب در زمان خرید تضمنی گندم است.

برای خرید تضمینی گندم معیاری تحت عنوان «جدول پاکی گندم» در نظر گرفته شده است و تعیین میزان خلوص گندم در زمان خرید در مراکز خرید تضمینی نیز بر اساس اطلاعات مندرج در این جدول تعیین می‌شود، بر این اساس سازمان ملی استاندارد برای خرید تضمینی گندم توری ۲*۲۰ میلی‌متر را معرفی کرده  است اما وزارت جهاد کشاورزی به‌جای استفاده از توری استاندارد، توری غیراستاندارد ۲*۲ میلی‌متر را  به مراکز خرید تضمینی گندم معرفی کرده است.

این توری توان جداسازی ضایعات را بر اساس جدول پاکی گندم ندارد؛ این امر باعث شده که نه‌تنها ضایعات گندم به‌همراه گندم به چرخه خرید تضمینی وارد شود بلکه این امکان را نیز فراهم می‌کند که برخی واسطه‌ها به‌طمع سوء استفاده از این شرایط، سنگ و خاک اضافی نیز به محموله‌های خرید تضمینی اضافه کنند تا بتوانند پول بیشتری به دست آورند.

جدول پاکی گندم در جلسه‌ای با حضور نمایندگان سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان، سازمان برنامه و بودجه، وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت و شرکت بازرگانی دولتی ایران تصویب می‌شود.

در فیلم زیر با انجام آزمایشی مشخص  می‌شود که شن، سنگ و ضایعات گندم چگونه به چرخه خرید تضمینی گندم وارد می‌شود.

 

منابع: 1- خبرگزاری تسنیم ۲۵ شهريور ۱۳۹۸
 2- خبرگزاری تسنیم ۲۴ شهريور ۱۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای برقراری امکان تعامل با شما کاربر محترم خواهشمند است شماره همراه خود را در فیلد مربوطه وارد نمایید.شماره موبایل شما در سایت منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا