هوا اولین رکن سته ضروریه

#هوا_اولین_رکن_سته_ضروریه

حکما برای هوا ارزش خاصی قائل بودند و به نقش هوای سالم در حفظ سلامت توجه داشتند. چون هوا تاثیر مهمی بر قلب و روح حیوانی دارد و این روح خود بر روح  نفسانی و طبیعی تاثیر میگذارد. به عبارت دیگر ، هوا تمامی افعال و حرکات بدنی و نفسانی را تحت تاثیر قرار میدهد. هوای مورد نیاز انسان از طریق ریه ها و مقدار اندکی نیز از طریق پوست وارد بدن می گردد. هر تغییر فیزیکی یا شیمیایی در هوا هر چند اندک ، می تواند اثر زیادی بر سلامت انسان بگذارد. هوا تابع شرایط فصول، جغرافیا و محل زندگی می باشد. تغییر درجه هوا در اوقات مختلف روز و در فصول مختلف و همچنین آلودگی هوا میتواند تعادل بدن را بهم بزند. چنانچه میدانیم اکسیژن وارد شده به بدن بعد از فعل و انفعالات مخصوصی ، دی اکسید کربن و بخار آب تولید میکند، این دو از طریق ریه و پوست دفع میگردند. هر گونه اختلالی در ورود اکسیژن کافی به بدن و یا دفع دی اکسید کربن و بخار آب از بدن صورت گیرد سلامت بدن را به طور جدی تهدید میکند. تراکم جمعیت در یک محیط بسته و کیفیت نا مناسب هوا دو عامل مهم نرسیدن اکسیژن کافی به بدن و دفع دی اکسید کربن از آن هستند و در بدن آشفتگی هایی پدید می آوردند. این اختلالات گاه حاد هستند و بیمار به سرعت متوجه آن میشود و گاهی مزمن اند و ممکن است مشکلات گوناگونی برای بیمار ایجاد کرده، حتی پزشکان را نیز در تشخیص دچار سردرگمی کنند.سر دسته این اختلالات خستگی مزمن است که امروزه به علت آلودگی هوا و عدم تنفس هوای مناسب وعلل دیگر ، به طور گسترده مشاهد میشود.

هوای آلوده به سرب، موجب کاهش حرارت غریزی و افزایش تظاهرات بالینی غلبه سردی وخشکی مانند افسردگی، خواب های آشفته، بی خوابی، خستگی و گرفتگی عضلات ساق پا میشود.

?منبع : مروری بر کلیات طب سنتی ایران، دکتر محسن ناصری، صفحه62

کدمطلب:970906  16PC

 

نوشته های مشابه

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای برقراری امکان تعامل با شما کاربر محترم خواهشمند است شماره همراه خود را در فیلد مربوطه وارد نمایید.شماره موبایل شما در سایت منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا