حکیم دکتر روازاده

حکیم روازاده
مقالات طب اسلامی ایرانی

نکته های شنیدنی: شرا

?نکته های شنیدنی?

#شرا

بثوری باشد که به حمره مایل بود و حکاک و مکرب باشد و دفعه حادث شود و سبب آن بخاری بود که از دم مراری یا بلغم بورقی حادث شود و آن چه از دم باشد سرخ تر و گرم تر بود و در روز اشتداد کند. علاج: دموی فصد باسلیق باشد و تلیین به مطبوخ فواکه یا مطبوخ هلیله کنند و بدن را به آب گرم و سبوس جو و سرکه و گلاب بشویند.

پی نوشت:

شرىٰ (شرا): جوشی باشد که مایل به سرخی است و خارش دارد ؛ درشت است و ناگهانی به وجود می اید و علت آن بخاری است که خون همراه با غلبه صفرا یا بلغم بوركى سوخته ايجاد مى شود البته اگر از خون صفراوى باشد دانه ها سرخ تر و گرم تر است و روزها خارشش شدید تر میشود.

درمان: طبق نظر پزشک فصد (باسليق)کنند و خوردن ميوه هاى پخته چون كمپوت یا جوشاندن هلیله كه شکم را لینت مى دهند مناسب است در ضمن بدن را با اب گرم و سبوس جو و سرکه و گلاب بشویند.

[box type=”note”] ?حدیقه الطب/ ص 120/ عبدالجواد بن ابوالقاسم اصفهانی. [/box]

کدمطلب:‌970921  20PC

 

[divider]

 

 

نکته های شنیدنی: شرا
حکیم روازاده
مقالات طب اسلامی ایرانی

مقالات بیشتر